Sesi Mengumpul Baju Baby

Friday, May 22, 2015

          bile dah 7 bulan kebanyakan orang dah prepare barang-barang baby dalam bag untuk ke hospital kan. tapi iqa langsung tak prepare ape pun tak buat.. tahu beli je.. tupun barang dah hampir lengkap lepas pegi babyfair aritu(nanti i story pasal baby fair ni ye)..baju baby memang tak basuh lagi. even kain batik iqa untuk dalam pantang pun xbasuh lagi. hehe memang beli kain batik sebab iqa xde kain batik sebab tak pakai haha. mak pun kurang..

               actually start 6bulan mak dah sibuk suh prepare beg. adoi mak lex la lambat lagi baby nak keluarkan. yes im not ready to prepare. sebab rasa macam bila prepare ist like im giving signal 
"ok baby u are ready to see the world"..
but NOOOO way sayang its not the time yet.. lex sayang lets fighting after 38weeks ya..insyaallah..or may be iqa je over nervous kot.. sebenarnya tak de pun macam tu kan.. its good to prepare early basuh baju awal semua kan.. anything happens senang

          so malam rabu tu..lepas siang tu dah g hospital dan lepas doc cakap "u kene datang every 2weeks" so dapatlah kesedaran yang iqa kene siap beg. ok i admit.. oh no tak la iqa bsuh malam tu. idaklah larat.. sebab esok tu nak kerja kan. iqa start dengan kumpul semua baju baby dlu dalam 1 bag. sebabnya iqa kan tumpang rumah mak. yelah idup PJJ dengan husbandkan. sorang parit buntar seorang ipoh. so ade certain barang baby kat umah mak certain kat rumah ibu (my MIL. nasib umah ibu and mak dekat sangat boleh tumpang2 barang (kadang-kadang serabut sebab barang merata2) huhu yelah bilik tak besar rumah teres jadi faham-fahamlah mana nak sumbat semua. mostly barang naka kat umah ibu. nasib kt umah ibu ada bilik sendiri jugak hehehe,.siap ade wardrobe are and bilik kosong heheehe..

semua sesi pengumpulan berlaku dirumah mak. ari kerja tak leh tido rumah ibu takut iqa terlajak haah. yelah ni pun hubster ade esk pagi baru die balik PB..

 iqa pack semua baju baby dalam ni. ini semua belum basuh ye. just sesi mengumpul baju supaya tak terabur dan berhabuk. sebab almari baby belum dipasang lagi.

bahagian besar iqa letak baju. lipat susun ikut size. baju baby iqa tak banyak pn 
kalau tengok orang lain seronok banyak nya baju baby..
xpe rezeki baby sentiasa ada kan sayang..

bahagian poket depan iqa letak topi, booties, mittens and stokin baby.


dekat poket tepi kiri kanan iqa letak 3D socks ni.. haa ade dua ni je pun..
hehe harap2 ada yang bagi hadia 3Dsocks utk baby bonda ni kan heheh..gurau jeee


beg ni time beli barang pureen kat baby expo
purchase RM50 dapat beli beg ni 2helai lain2 corak for RM1.00 je
tragis nak dapat beg ni sampai hubster bengang hahaha..tak tawlah kenapa nak sangat beg ni hahaahah.. nanti iqa story yeee

dalam beg ni iqa letak napkin, towel, washcloth, bedung, barut baby, hooded blanket dan yang corak-corak tu nursing cover untuk breastfeed insyaallah..

actually tak taw bila iqa nak basuh semua ni. weekend ni and weekend depan memang tak dapat sebab tak de kat rumah. plus husbter dah pesanjangna basuh baju tanpa die sebab die nak basuh baju baby,.dah tahap berebut hahaha..yelah biasalah excited kan.. bertahun kami menunggu.. walid over excited dari bonda sebenarnya hehe.. lgpun memang hubby banyak buat kerja iqa dah semenjak pregnant syukur alhamdulillah..

so ini dlu la yeee..bubyeeee

You Might Also Like

1 komen

  1. jangan malas2 mama nak basuh..nnt baby kuar awalnaya je brg2 xprepare lagi..hehe

    bestnyaa persiapan sambut baby! rinduuu

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google