Kisah Benar - Pengalaman Akibat Crash Diet

Thursday, May 10, 2012


sebelum herbalife ramai sanga orang tanya iqa macam mana iqa diet..but dont follow what i did before..coz  now i know ape yg iqa buat dlu tu semua crash diet..crash diet..dulu pagi and malam iqa change dengan cereal (better tak perlu announce la karang tak pasal aku kene sama plak kan heheh) but dis cereal die cereal utk dapat body cantik la..and than iqa makan buah apple klu lapar..and makan roti  or any basic of roti..lama gile tak makan nasi..but dulu memang iqa tak berapa suke nasi..i try my besh to skip my meal esp luunch..ambk mknn yg ringan2 je..no chocolate at all (sangat sedih)..to be honest i sgt struggle to lose 20kg in not more than 6months

YES i get my ideal weight..from 75kg -> 55kg.. wowwwww congrats to meeeee..but not my future...yes i lose weight but i xde shaping langsung..badan strait like mcm peti ais..

badan lain sgt perut buncit setiap kali lepas makan..maknya xde muscle lgsg kat perut kn..kalau tak de muscle kat perut meme senang la nak perut kedepan mengandung tak bersalain-salin hehehe.pipi jangan cakap la macam bulan purnama hehehe

badan iqa sangat flat no asset at all..gedix plak nk asset but itu lumrah kehidupan dan rasanya tak de masalah kot..semua wanita mahukan asset bkn untuk totonanan umum ke ape tp utk masa hadapan insyaallah.

bab dagu berlapis jangan cerita lah ye hahaha

 kami pasangan tembam ye hahah..macam muka makcik2 lah hahahaha..

bukan sekadar shaping yang menjadi masalahnya..tapi kesihaatn juga..hormon jadi inbalance...ade yang menyatakan cara pemakanan iqa dulu mempengaruhi kesihatan iqa,,pikir lah logik korang bagi badan benda yang tak khasiat tak cukup zat memang merajuk lah badan korang tukan..

bile korang lose cara macam ni yang turun tu muscle korang je..lemak still over the shadow ok..iqa makan herbalife juz utk improvekan kesihatan iqa..sebab tulah yang terpenting dalam hidup iqa sebelum ni..selepas iqa iperation pada tahun 2007 dan 2008. i remove my right ovary on 2007 akibat ovarian cyst...2008 buang cyst je on left ovary.. i was like dying..coz doctor pun dah tak mampu nak bantu..the highest dose medicine pun doctor dah kasi. banyak sangat komplikasi yang beralku.im waiting for my 3operation..usus dan perut dah rosak..study pun terumbang ambing sebab selalu tak leh pergi kelas..setiap pagi cramp perut akibat gastrik melampau..sbb nya iqa tak makan time tdo..yelah tak kan time iqa tido nak makan time tdo..kejelah plak kan nak bangun tgh2 mlm pkul 2@3 juz untuk makan..iqa suke pengsan merata2 (nasib dapat tunang gagah hahahaha)..iqa kurang sel darah merah..Blood pressure pun low sampai pernah tahap 30/20..iqa migrain jangan cakap lah..ubat memang pakai cucuk je..period paint pun memang main cucuk je..pill dh tak work..hampir tiap2 bulan masuk ward..my kidney pun dah mule effect akibat pengambilan pil and painta killer yang terlalu tinggi setiap hari...baru usia 23tahun tapi badan macm umur 80tahun..energy memang tak yang cakap la kan

alhamdulillah after consume herbalife..nampak kesan yang sangat2  besh sejak sebulan iqa consume..time tu amalkan sarapan pagi je dgn herbalife,.thats why i all out in business sbb iqa dapat kesihatan n inoe kat luar ramai lagi yang macam iqa..month by month semua masalah sgt improve..and now im totally healty!!!!!!!! usus and perut yang luka tu no more!!!!! bersih dah perut!!! hoyeahhhh..tapi dalam tak sedar iqa lose 4kg shaping 4inchi!!!!!tu pn gantikan pagi je ok..n im not in lose weight or shaping programme time tu..tq ALLAH tq Herbalife

The New Atiqah Mutaza
Alhamdulillah iqa diberi peluang kedua untuk hidup


now iqa on shaping programme and skin recorvery programe..sbb skin iqa sedang detox skrg...kulit iqa tak licin pn..iqa banyak sangat masalh kesihatan jd skin iqa lambat recover berbanding diorg yang xde masalah kesihatan..

iqa akan cerita nanti tentang kisah iqa yang diberi peluang kedua untuk hidup..insyaALLAH

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google