♥The Story Of 3roses, Lolypop, and Chocolate..Siapa Kata Tunang Lama2 tak Besh♥

Wednesday, June 01, 2011

kisah dah sebulan berlalu tapi baru selkarang iqa nak revie.. baru sekarang nak bercerita..kadang-kadang naik takut nak bercerita bimbang orang mengata riak tak pun mengada-ngada. tapi ape yang mampu aku buat..ni blog aku tempat aku simpan semua memory hiduo aku.tak kire lah memori dengan tunang ke family ke kawan ke sape ke ni tenpat aku luahkan semuanya..dunia aku create sendiri untuk aku kenang dimasa akan datang...

dah 1tahun 1bulan aku bertunang. ye memang lama kan.. tapi alhamdulillah setidak2 nye jodoh kami masih kuat dan kami berjaya face semua benda yang mendatang.. aku kuat kerana die..dengan izin allah, allah beri segala kekuatan melalui ikhwan.. lelaki yang begitu tenang menghadapi seorang perempuan seperti aku. lelaki yang begitu penyabar dengan sikap wanita ku. lelaki yang tak pernah menaikkan suara walau aku telah melampaui batas kesabaran dan keegoan seorang insan bernama lelaki. lelaki yang akan cube berada disisi tak kira masa siang ataw malam. lelaki yang penug dengan jenaka dan tak pernah mengalah untuk buat aku tersenyum. lelaki yang sentiasa akn sambut tunangnye setiap kali tunang nye pengsan. lelaki yang akn hantar makanan tak kire waktu untuk tunang nye. lelaki yang sanggup ulang alik ke hospital untuk teman tunangnye.. lelaki yang sanggup share susah senang dengan wanita kecil ini..yang tak pernah berkira untuk tunangnye ini..lelaki yang sentiasa penuh dengan kejutan untuk pastikan tunang nye ini sentiasa bahagia...

tarikh 1 May 2011, genap setahun kami bertunang..tepat pkul 12malam 1 May 2011, iqa dapat call dr ikhwan.. die tanya sama ade novel die ade dekat iqa ataupun tak..die suh jugak iqa cek dekat meja stdy iqa dekat ruang tamu rumah sewa iqa kat shah alam, walaupun iqa dh ckp buku tu memang ade kat iqa.. iqa jadi takut.. tak fikir la plak ape2 kejutan ke ape ke..tp mmg iqa jd takut..iqa ajk roomate iqa zainab untuk teman iqa. elok je iqa cakap yg buku tu ade dekat meja stdy, ikhwan trus ketak fon. and ade orang ketuk pintu rumah..vuak kot tengah2 malam ade orang ketuk pntu..iqa memang sah2 la penakut..zainab yang pegi jenguk kat cermin kecik bulat kat ointu nk tengok sape yg ketuk..ala yg mcm kat pintu bilik hotel kan ade cermin bulat kecik tu. die nampak ikhwan even ikhwan dh try menyorok.

iqa bukak pintu, ikhwan terpacak depan pintu dengan a bouquet of roses, lolypop and chocolate. he said
"HAPPY  ANNIVERSARY SAYANG".
3 roses means - I LOVE YOU
RED -Sincere Love & Respect, Courage & Passion

Send red roses to convey the message of your passionate love for that someone; saying "I love you"

PINK Grace and Gentility, the rose of sweet thoughts.
Send deep pink roses to show your appreciation & gratitude; saying "Thank you" Send light pink roses to convey admiration and sympathy

WHITE Spiritual love & Purity, the rose of confession, the bridal rose; "You are heavenly", "I am worthy of you"
Commonly used as traditional bridal bouquet during weddings to symbolize a happy love. You can nevertheless use them to convey the message of "You are heavenly, I miss you"

gosh, iqa terus terduduk dekat depan pintu. iqa terus menanges. kelu tak mampu nak cakap ape2.. sebab tadi dalam 10lebih die kata die nak tengok bola so klu die xjwb call ke ape ke faham2 jelah..so iqa memang tak jangka langsung die on de way ke shah alam time tu..dah la macam kes yang dh jadi sebelum hari tu..tapi die lelaki yang tak pernah putus asa untuk terus tawan hati wanita iqa..

die ajak iqa keluar teman die tengok bola..we all duk kat McD kebetulan malam tu iqa tak makan lagi sebab bz dengan study sampai tak makan..hehhe.samapi dekat pkul 3 pagi baru die hantar iqa balik..

esoknya we all spend time kejap after die hantar ayah die ke KLIA. we all spend time dekat FULL HOUSE dekat Sunway Giza. juz a sweet place yang teman hari ulang tahun pertunangan kitorg..tak perlu hadiah beribu ribann..cukuplah dengan kehadiran die disisi ketika itu..cukupla dapat lihat die di depan mata time tu.
 Mr. Hubster


Miss Luvster

 The Simple Card custom made order for him
actually dis card ingatkan nak bagi bile die belayar..so akibat kejadian di mana beliau masih tak belayar dan kad ini telah ditempah sejak disember yang lepas, dan celebration ni tak pun iqa jangka n tak plan langsung so kad ini jelah yang iqa dekat hubster hehehehe
(iqa tempah dekat sini http://azlina-lin.blogspot.com/)


honeydew milkshake for me
hubster order manggo milkshake
yummy memang sedap giler drinks ni
sgt recomended


we all both order chicken chop..
YUMMY!!!!


 beliau nikmati hidangan dengan penuh khusyuk..


 sangat enjoy dis food


 bie i love dis candid sayang


time to go back and die pun kene balik ke ipoh...




my dear hubster,
terima ksaih untuk kejutan yang tak pernah langsung saya jangka sebab our keramat date 24hb July pun u tak pernah sambut macam ni sekali. terima kasih kerana tahan sikap panas baran wanita saya ni. awak taw tak rasa nak jatuh jantung saya bile awak muncul malam tu..saya tak mampu nak luahkan ape2. saya terlalu happy dengan kejutan ni. awak buat saya rasa sangat bertuah menjadi pasangan awak.bie, u have dne so many things for me. i try my very besh to b a gud miss luvster for u..bie i tak taw nak luahkan macam mne but im sure u noe me rite. dan i taw u taw yang i tak reti nak show perasaan i by lisan or tulisan, but u boleh taw dari perbuatan i...dis simple entry i wrote for u to show u how happy i time tu..
and
I LOVE YOU, HUBSTER

sambut ulang tahun pertunangan berbeza rasanya dengan anniversary yang lain. sebab kalau boleh tak de seorang wanita pun yang nak sambut sebab kalau boleh biarlah diijab kabulkan dengan cepat..dugaan bertunang memang tak mampu nak digambarkan. bersyukur lah bagi mereka yang berjaya mendirikan rumah tangga sebelum sempat menyambut anniversary pertunangan..bagi yang sempat celebrate macam iqa, kite harus bersykur, sebab kita masih lagi mampu bertahan mampu mengaharungi dugaan pertunangan dan mampu menjaga hubungan kita....

You Might Also Like

12 komen

  1. so sweet.....wish both of u happy until the last breath...:)

    ReplyDelete
  2. sooooooooo sweeeeeeeet! :)
    kawen cpt yang~ darah manis neh. nanti semut hurung :p


    psst! nak tunang jugak!

    ReplyDelete
  3. hahaha..amin..insyaallah dh sampai masanya bersatu jugak..amin...

    suh die masuk meminang taw

    ReplyDelete
  4. so sweet,semoga cepat kawen........

    ReplyDelete
  5. so sweet,semoga cepat kawen........

    ReplyDelete
  6. Thanks my luvster..luv u so much as always
    N thanks 4 da luv dat is so sweet muahx..thanks luvster

    ReplyDelete
  7. opssss!!!!!
    xperlu buat adegan romantis bie..dont make me shy..
    heheh neway thanx hubby.....luv u so much...

    ReplyDelete
  8. ehh..nampak cantik la ika pakai shawl cenggitu

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google