♥Segmen GGK: 3tahun terpisah akhirnye bersatu jua♥

Thursday, June 02, 2011

Korang perasan tak iqa asik tuli segmen GGP..should be GGK..hahaha iqa baru perasan..hahaha xpe..kali dah dibetulkan..eh korang sory la busy sikit buat craft...sampai terabai segmen ni..sory ye.. kali jom kite share kisah kak Zurina


Nama
Zurina bt Zulkafli 

Nama Mr.Seafarer
Syaiful Irwan b Hassan

Putera dan puteri
Ariff Zulqarnain 




Detik2 percintaan
Saya dgn hubby dah kenal sejak tahun 1995, masa tu saya masih lagi dlm tingkatan 5 di Sek Men Teknik Ipoh n dia baru masuk 1st semester di PUO. Selepas SPM kami terus lost contact....tapi saya masih ingat janji saya kalau saya lulus SPM dgn result yg best baru la saya dtg cari dia balik....jadi dgn pertolongan rakan karib saya dpt la saya menghubungi dia setelah 3 tahun....( dah mmg jodoh agaknyer). Setelah itu kami pun berjanji utk berjumpa....saya tak tau perasaan dia macamana tapi yg saya tau perasan mmg tak tentu arah.
kami berjanji nak berjumpa di Maybank KOMTAR Penang....disebabkan terlalu takut saya mengikut jalan yg paling jauh utk ke tempat tu... dgn niat supaya saya nampak dia dulu...TAKUT DIA TAK BOLEH TERIMA SAYA SEADANYA. 
Bila dah berjumpa...masing diam tak terkata apa2. Bila saya tanya dia,
"Abg dah mkn?"
Dia jawab, "Dah....Eh!..Belum...Eh dah!!!"
dari situ la baru saya tau yg dia pun dah tak tentu arah jugak!!!
Mula2 kekok gak la sbb dah 3 tahun tak jumpa...tapi sekejap jer!!
Dan sekarang dah 16 tahun kami kenal dan 8 tahun kami sudah bergelar suami isteri. Alhamdulillah!!!


Detik yg plg tak dpt diliupakan dgn si dia
Rasenyer terlalu byk kenangan yg tak dpt dilupakan....tapi yg paling tak dpt dilupakan ialah dpt bertemu kembali setelah 3 tahun terpisah tanpa khabar berita

Cabaran plg getir pernah dilalui sepanjang menjadi partner seafarer
Rasanyer sepanjang menjadi isteri pelaut ni, saya tak pernah la di duga dgn dugaan yg terlalu mencabar....cuma pengalaman yg paling mencabar ialah saya ke sign on kpl seorg diri di New Orlean, US. Saya missed flight di Los Angeles n berkampung di airport selama 12jam. Disebabkan terlalu takut saya cuma berani mkn french fries n air coke jer!!!! selepas 2hari naik turun kpl terbang baru la saya sampai ke kpl Bunga Saga 10

nasihat dan kata2 semangat buat ahli geng kapal
 Buat isteri, tunang n gf seafarer, kita harus sentiasa kuat, tabah utk menghadapi segala dugaan. Kepercayaan antara satu sama lain adalah penting!!!!!



You Might Also Like

6 komen

  1. mcamana kak zurin leh terlepas flight tu..pape pon akak mmg brani :)

    ReplyDelete
  2. eh same lah kak! kite dgn ifan pun 3 tahun terpisah! cewah :p huhuhu

    hrap dpt ke jinjang pelamin same mcm akak.

    sonok bace :)

    ReplyDelete
  3. fuyooo 3 thn tuh lama tul zurin tp kalo dh jodoh tak kemana2 ek...

    ReplyDelete
  4. dasyat kan 3 tahun..kak kite sama kak.cume iqa terpisah 5tahun huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  5. ooo..kak zurina ni super-super senior saye la eh..same sekolah kite!!

    ReplyDelete
  6. bestnye story korang...penuh ngan warna warni..:)

    meh ke rumah..
    ~Damia dan JKM~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google