♥Mak Nak Kerusi Tak? ♥

Monday, July 18, 2011

assalamualaikum kawan2 heheheee..macam hari ni ok x? sihat tak? klu tak sihat nanti test kn diri ye...okey korang ingat tak iqa ade cakap nak share something kurniaan Allah pada entry yang sebelum ni?




macam ni ceritaya meh teman nak kabor hehehe..okey mak abah anta adik ke melaka semalam. iqa tak ikut ke melaka. iqa jus follow sampai Kl. sebab iqa and ikhwan ade programme herbalife. so balik pun abah yang ambik . so kami balik ke ipoh berempat je. iqa masuk kereta iqa tengok muka mak maintain tak letih langsung..sepaptutnye mak memang dh weak sgt2. dah lah kali ni mak kene naik tanga sampai tingkat 4 sebab tolong adik angkat barang.tapi mak maintain ceria..wah iqa dh happy sgt2 dh tu.


ni mak iqa


lepas tu sebelumbalik kami singgah solat kat RnR Simpang pulai. waktu nk turun kereta mak turun selambe je. klu tak sellaunye mak akan mengadu ssh nk turun sbb lenguh kaki n pinggang. tu ok lagi, bile nak solat iqa tanya mak


"mak nak kerusi tak ?"
"tak pe.tak payah"


time tu agak tercengang la sebab everytime jalan jauh iqa yang akn ambik kn kerusi utk mak solat n bentangkn sejadah untuk mak.sebab mak susah nk rukuk n sujud. terutamanya bile jalan jauh memang mak kne solat duduk. kat rumah pun mak selalu jugak solat duduk. tapi kali ni after dah berjalan lebih 10jam mak masih boleh solat berdiri okey!!!!!!!!!!!!


iqa appy giler kot!!! sebab mak dh kembali normal!!korang klu jadi iqa pun mesti korang happy betul x? anak mana tak happy tengok mak die kembali sihat..bahagia rasanya kan..
yea iqa happy!!!
iqa.mak.adik


sebenarnye mak iqa ade mengidap sakit belakang. memang tiap2 hari mengadu. klu tengok mak nk bangun or nk baring ke memang seksa la sgt2..nk turun kereta pun payah sangat2. selalu mengadu sakit. mak ada darah tiggi. kaki pun selalu bengkak klu duduk lama.tapi memang tiap2 malam kaki mak bengkak sebab yelah mak iqa still kerja lgi.banyak bergerak.selalu sakit kepala. smeuanya la all in 1 memang lengkap!! cholestrol pun tinggi. sedangkan mak baru je berumur 51.


macam orang lain jugak bila badan tak sihat kite akn moody kn.mcam tu jgk mak iqa bile badan macam tu selalu moody marah2 aje.. tapi sekarang tu semua dh tak de. mak sekarang ceria je sentiasa. nak shopping berjama2 macam time abah xde (entery NI)dlu pun dah tak heran. bahagia iqa rasa tengok perubahan maka sekarang ni..alhamdulillah mak pun dah makin susut..baru2 ni cek mak dh turun 1kilo dalm seminggu ni..alhamdulillah..yelah bile badan mak makin ringan so lebih senang lah untuk mak bergerak cergas kan..


mak iqa sebenarnye dah mula makan nutrisi HERBALIFE. baru je seminggu. mak start pada tarikh 11 JULY 2011. tapi perkembangan yang mak tunjuk kn sangat meberangsangkan. bertahun2 tgk mak sakit solat gune kerusi. tapi sekarang semuanye berubah..rasa nak nanges bersyukur sangat dengan perubahan positif yang ditunjukkan oleh mak..


Ya ALLAH, terima kasih sebab bagi kami sekeluarga kurniaan ini. terima kasih sebab ketemukan kami dengan herbalif. terima kasih kerana KAU memberkati usaha ku untuk bantu mak pulih kembali. terima kasih ya Allah...


terima kasih juagk pada BFF iqa, Siti Aisyah yang tolong iqa yakin kan mak tentang HERBALIFE.


maaf kalau kawan2 rasa entry iqa ni macam nak romote herbalie ke ape ke.. iqa cume nak sare rasa happy iqa dengan kawan2 semua. sebab mak dah lama sakit sejak muda2 lagi.. iqa cume nak share. dengan izin dan berkat dari ALLAH iqa berjaya tolong mak iqa. iq atak mampu nak bagi mak abah duit tiap2 bulan mcm kawan2 iqa yg lain walaupun umo iqa dh 23, jadi nilah sje yang iqa mampu bantu mak iqa..



You Might Also Like

8 komen

  1. iqaa... Alhamdulillah.. happy for u... hope mak iqa makin sihat day to day.. InsyaAllah.. =)

    ReplyDelete
  2. salam iqa, ni kuha(kawan ipoh)

    mahal x produk herbalife ni?kuha ni kurus la haha.. agak2 produk pe yg bagus utk org kurus?

    semoga berjaya dgn herbalife..

    ReplyDelete
  3. wslm... la kuha ke...

    produk herbalife ni sesuai utk org yang nak gain weight mahupun loose weight boleh kedua2 nye.. boleh contact iqa kt fb or 0124006914

    ReplyDelete
  4. bagus eh herbalife ni?? i pun ala2 sakit gak ni.. maybe herbalife cud help me? hmmm...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah herbalife berkesan..kite juz usaha..tp alhamdulillah izin Allah mak bertambah sihat

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google