♥Segmen GGP: From a pupy LOVE to a TRUE LOVE♥

Friday, May 20, 2011

salam jumaat kepada korang semua..iqa nak review lagi kisah cinta kakak Geng Kapal.. Kali ini iqa nak review kisah cinta Kak Azimah.. kisah we all lebih kurang je.. From a puppy love to a true love..aaaahhhhh so sweet.. excited sungguh bile baca cerita kak azimah ni.kebetulan hari ni Kak Azimah Menyambut Hari lahir beliau..wah Happy Birthday kak!!!!terimalah hadiah hari lahir yang tak seberapa dari iqa ni....so guys lets check it out...


Nama
Azimah Azri


Nama Pasangan (Mr.Seafarer)
Zabri Hussain (hubby)

Anniversary
25.7.1994 - time kenal kat library skolah
1.1.2001 - date tunang
14.2.2001 - date nikah
2.2.2002 - majlis bersanding



Putera Dan Puteri
Muhammad Zulhilmi Azri 7 Thn 
Muhammad Zahirulhaq Azri 5 thn



Facebook



Blog

Detik Percintaan
actually huby 1st time nampak akak masa form 4.kami 1 skolah actually lain2 klas coz huby amek course automotif and akak plak elektrik.kelas akak ms tu kat bwh asrama lelaki.so pepgi bdk2 asrama lelaki (aspura) akan beratur kat dpn kelas akak.akak ni out sider so mmg trus masuk kelas aje la bila sampai skolah.lupa lak nk bgtau mnama skolah,SMV Setapak,Kuala Lumpur.dlm kelas akak ni just ada 2 org pompuan aje.both dok tepi tingkap.akak dok belakang kwn akak aje nama dia natul.slal tersalah kem salam kat kwn coz x tau nama akak just bgtau kem salam kat bdk dok tepi tingkap.ms tu kami x kapel lg

masuk form 5 akak masuk persatuan silat.huby akak mmg dh masuk dr form 4 lg.ms tu akak still buat hal sendiri sampai la pd 1 day ni kwn huby akak yg 1 klas nk amek tindakan dulu konon nk sent surat cinta la kat akak.so huby akak buat plan dgn kwn sekelas yg nama faisal but kami panggil dia bukit.dia bgtau la ada bdk minat kat akak.bdk silat gak pkai spek,dlm kepala otak ms tu dok pk ada sorang bdk ni coz pkai spek gak.then akak kata cam ni la if dia nk kenal dgn aku srh la dia dtg library ms waktu rehat so pd 25.7.1994,pkul 1020pg time org lain dok mkn akak dgn dia dating kat library.ms tu terdetik la perkenalan.lps abis spmv both keje kat kfc.both rajin Ot coz nk kumpul duit nk masuk poly.huby akak apply poly ungku omar utk course marine melalu misc.akak le tukang buat surat.so akak dpt poly kota bharu and huby plak berjaya dlm interview for diploma perkapalan di puo


Persepsi Pertama Pada Kerjaya Seafarer
well...nk ikut kn akak ni dh terlalu byk sgt info psal bidang perkapalan ni coz sepanjang dia belajar di puo asyik dok cite psal kpl ni.ramai gak senior2 dia yg slalu cite psal life org laut ni mcm mana so akak pun cam xada apa2 tanggapan pun coz pd akak nk buat jahat mcm mana pun xkira keje kpl atau darat.


Persepsi Pertama Family Pada Kerjaya Seafarer
diorg ni lg la sampoi....slamba aje x kata apa pun.but byk la bantahan and bisikan negative psal huby tp seperti biasa akak ni keras hati and ikut kepala sendiri aje.utk apa amek berat sgt apa yg org lain pk coz kita tau pasangan kita mcm mana kn.



Cabaran Paling Getir Sepanjang Bergelar Partner Seafarer
1st time ms kat skolah lg,dia ada buat silap tp x igat apa so setiap 15 minit dia akan srh kwn akak bg surat minta maaf.lawak btul la

2nd
,ms mak akak meninggal lps spmv,dia la yg byk bg kata2 semangat

3rd
,ms dia kol atas kpl bgtau blk dr belayar nk tunang,time hari tunang br bgtau nk trus akad nikah pd 14.2.2001 coz nk bawa belayar tp x jd ikut coz akak dpt offer keje.so kami nikah dulu then buat kenduri 2.2.2002.lama kn nikah...heheh...well...keje kpl cam tu la lain plan lain jdnyer.but yg best is setiap kali kpl masuk port best arr xada apa yg perlu nk takut coz dh ada lesen sah ^__^

4th,preggy kan zulhilmi ms ikut dia nek kpl melati 3.mabuk teruk,dgn kapal rolling teruk.xtahan bau minyak,mcm2 la...kesian huby.dh la terpaksa tunggu sampai msia port br nk buat test.just xnk berharap coz 3thn kawen br dpt preggy.

5th,ms preggy yg ke 2 zahirulhaq.ms ni huby kat atas kpl ms tu kpl masuk port hongkong.sms bgtau tgh preggy sebln.then dia kol bgtau,patut b muntah2 even kpl steady.dia yg alah teruk...hehehee...


Kata-Kata Nasihat Dan Semangat Buat Ahli Geng Kapal
alamak......layak ke nk bg nasihat????well senang cite mcm ni la,kita kena tau skit sebyk kerjaya pasangan kita.jgn terlalu emo bila huby kol ya la certain people dok la bgtau bila dgr suara huby aje nagis.patutnyer kita jgn buat dia risau atas kpl tu.kita kena kuat utk dia sama.mmg la bkn senang nk kuat tp kita x cuba kita x tau.jgn asyik pk -ve aje psal pasangan kita.jgn terlalu sgt dgr ckp org psal benda2 yg -ve psal seafarer ni.selidik dulu.




You Might Also Like

1 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google