♥Ade sesiapa tahu tak?♥

Wednesday, September 15, 2010

Tempoh paling lama orang nikah gantung berapa lama ye?

tahukan nikah gantung tu ape?
nikah dahulu.after seminggu atau berbulan2 baru buat kenduri
itulah nikah gantung

You Might Also Like

6 komen

  1. iqa....elya tak tau berapa lama..
    tapi nk tnye..iqa plan nak nikah gantung kee??

    ReplyDelete
  2. sebabnye elya..
    en.tunang ni keje die belayar..under Aet,Misc..so 6bulan ats laut 3bulan cuti..dah la time tu tak boleh nak sure sgt..so temppoh nikah gantung araoud 6-7month..ok ke ekh?
    mst parent tak setuju kan?

    ReplyDelete
  3. hye.. bakal tunang saye pon kejenye belayar jgk.. mcm kami, utk tunang ni pon die kene cuti lame la... since ada bulan pose, raye, upsr (adik die upsr so kami xnk kacau)date utk bertunang kene ambik jauh sket... patot nk mtk extend 7bln atas kapal tapi kontrak dh abis awal kene turun jgk... dari ujung bulan 6 cuti sampai skrg.. have to sacrifice la if nk tunang pada date tu... try la wat anggaran masa atas kapal n bile cuti n pilih certain date... klu bleh compromize la ngn company... dorg mesti paham.. if xdpt jgk, kene la cuti lame.. kene bejimat lorr... hee.. its okay nk nikah gantung tapi not suggested la... cm penat berkali2 xabes2... bile all out one shot mesti puas ati n lege da setel... tol x?

    ReplyDelete
  4. menag betul sekali stel lagi senang tak de la buat kerja dua tiga kali kan..iqa dh tunang 4bulan++ we all ingt nak kawen after 2nd belayar..n ikut perjanjian tunang tak lebih 1 stgh tahun..tu yg buntu ckit jd nye dear..faham2 jelah time bertunang ni dugaan mcm2..

    ReplyDelete
  5. nikah then gap untuk ke kenduri itu akan digelar nikah gantung jika tempoh itu mengambil masa selama seminggu ke atas...

    adakah awn sudah menjawab soalan itu? =p

    ReplyDelete
  6. berapa lama selalunye tepoh [plaing lama org nikah gantung ekh awn..plg lama iqa dgr 3bulan

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google