HYHYST : Perut manusia Sama Macam Enjin Kereta

Saturday, November 10, 2012

Gud morning sayang sekalian...dah breakfast ke? Whatttttt???????? Tak breakfast???? Do u noe people yang tak breakfast HIGH RISK TO HAVE DIABETES? And u are happy with that is it? Guys i noe u are still young..but now a days PENYAKIT TIDAK MENGENAL USIA lagi dah...



See kanak2 pun dah mule ade diabetes..and benda ni dah makin serius..anda ramai jugak yang bfast dengan nasi lemak, mee goreng, lontong and seangkatan dengan nya kan2..haa tula punca korang makin membesar dengan jayanya dan tak sampai tengah hari dah flat out keletihan..sebab ape? Sebab pagi2 dah sumbat karbohidrat yang tinggi, calorie berbukit..sian perut ni tu baru nak warm up dah kene kerja keras..is2 not good not good...

Tau tak korang waktu tido badan akan generate new cell? So memang cell ni la yang buat kita nak amakan setiap pagi..sebab die perlukan nutrition untuk function dengan baik..so bayangkan benda yang baru diberikan something tak healthy olus kene bekerja teruk? Jenuh la kan..so perumpamaan, kereta yang baru je korang beli..new car born la.. Hari ni pick up esk pagi TAK PANAS ENJIN lepas to terus bawak LONG DISTANCES..eleh tapi tau ramai yang takkan buat punyekan..yelah kereta baru sayanglakan..oowhhhhh kereta kau reti jaga..perut anugerah Allah yang tiada gantinya ni ko sia2 kan..ape ke bagus sangat perangai tu huhuhu..pikiorlah panjang2 ye..

.iqa memang breakfast everyday even bangun lewat (woi anak dara mana bole bangun lewat lah).. Sebelum 1tahun 4bulan yang sudah iqa memang breakfast all the cerial (memang aku kaki cerial hahahah) ti sejak dengan herbalife..my life get easier. Selama 1TAHUN 4ULAN ni aku shake and shake je senang sangat pagi2tak yah kecoh2 kat dapur nok..haaa letak air letak F1 lepas tu shakes.. SEDAP BERKHASIAT plak tu..kau Ade?



Sorylah aku update by PEAH aku je..so xdpt nk upload gambar sendiri..tapi macam nilah rupenye shake aku every mornink..cume strawberry tu akan ada kalau aku rajinn yeehaaaa

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google