Tak Cukup Kain Buat Baju untuk ASK 2012

Saturday, November 10, 2012

Sape menang?. Huhu mule2 aku agk terexcited nak tgk ASK ni ble i juz notice psl ASK ni..mule2 macam tak faham what they try to do..ok fine than fahamlan nak buat konsep teater kan..for me ok tak nak mengutuk meraban even doe its quite macam tak menarik perhatian and membuat kan iqa trus masuk masuk bilik balik...but still la kan bagi la kredit coz they have tried their best to try something different yang memang langsung tak sama dengan yang lepas2....

Cume yang tak best the "fashion".. So sorry klu i buta fashion ke hape..but please kerajaan always keep mention that "Malaysia Negara Islam".. Was ASK showing the identity of negara islam? ASK quite prestige..and diakui artis antara person yang membuatkan orang lebih ramai kenal malaysia..so ape pula pandangan masyarakat luar biler mereka lihat anugerah ber prestige Malaysia tidak sama seperti Negara Islam yang dimaksudkan..so please la ikut la yg sepatutnye kan..

Iqa pun tak perfect on my hijabs..tapi atleast bersopan la..banyak lagi kain kat jakel tu korang boleh beli..kain banyak..maka tak dela alasan tak cukup kain nak buat baju..soal aurat to antara mereka dan Allah..cume pakailah dengan lebih sopan tidak menjolok mata...kerajaan please take note and jangan dipandang enteng tentang hal sedemikian..artis ni idola kebanyakan remaja..ussually diorg mudah mengikut ape artis pakai..so why not show a good example kan..

Tapi kalau tak salah memang setiap kali adanya anugerah macam ni selalu je ramai yang kecoh bab ni..blogger memang la ramai..tapi nampanya makin menjadi..kalah hollywood..ehm so mana kerajaan?

Ilmu agama iqa ni cetek je..iqa cume bercakap secara simple and rasanya semua org blh fikir..so ape tindakan kerajaan?? Adakah perkara ini akan berlarutan? Dan dimanakah identiti Negara Islam yang sentiasa diperkatakan?

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google