♥Ikhlas ke anda menjadi seorang follower♥

Saturday, August 20, 2011

salam ramadhan semua..harini dan semalma iqa diam jekan..maaflah atas kesibukan yang agak terlampau sekarang ni kan..malam menjahit craft untuk wedding door gift..siang dah start buat kuih and sesi kemas rumah..

iqa buat entry kali ni ikhlas dari hati iqa dan apa yang iqa lihat..maaf terlebih dahulu kalau entry ini akan mengecilkan hati ramai pihak.sebenarnye dah lama iqa nak luahkan pasal benda ni tapi macam takut mengguris hati ramai pihak tapi bile iqa baca entry Ayeem Ayam, iqa jadi lebih kuat utk tulis ni sbb die jugak sependapat dengan iqa.kalau kita lihat sekarang ni susah sangat nak mencari follower sejati..follower yang benar2 ikhlas nak follow and nak baca penulisan kite. yelah mcam blog iqa ni memang tak hebat mana pun penulisan yang ade. banyak nye pun cerita cinta iqa and ikhwan yang mungkin membuat kan ramai pihak rasa muak dan bosan..xpelah terpulang pada penilaian masing-masing..

I FOLLOW U, U FOLLOW ME

itulah sindrom yang berlaku sejak akhir tahun lepas. sedar tak kite tujuan kite untuk follow blog seseorang? adekah hanya kerana nak org follow kita balik..klu die follow kite korang yakin ke dia akan selalu baca blog koraang..sudah hilang keikhlasan blogger untuk follow blog seseorang..iqa dah lama menjadi blogger. dlu sindrom macam ni xde pun. kebanyakan blogger lama, akn follow blog dengan ikhlas hari sebab memang diorg suke sangat blog tu..

Follower ramai tidak menjanjikan trafik yang bagus

kalau 1juta follower sekalipun kita ade tapi mereka bukan lah follower sejati dan bukanlah ikhlas follow kite pun tak kan membantu pada trafik..

kawan-kawan blogger sekalian, tanyalah pada hati dan diri masing-masing kenapa kite follow blog orang.ikhlas ke x..or juz setakat nk orang follow kite..

maaf sekali lagi sekiranya ayat2 iqa menggrus hati ramai pihak..bukan iqa sombong berlagak atau ape pun cume iqa cube luahkan ape yang iqa rasa tu aje..maaf ye


ape2 pun iqa sangat appreciate semua follower iqa..terima kasih semua

You Might Also Like

8 komen

  1. penyu folo sebab blog menarik. kalau entri merapu, asik cite pasal kapel je manjang. sori to say la.

    ReplyDelete
  2. baguslah mcm tu atleast penyu x follow sesorang hanya kerana penyu nak orang follow balik..orang macam penyulah blogger sejati

    ReplyDelete
  3. hehe ada 1 kes ni ayeem follow sebab dia suruh kat fb. nk jaga hati. tp akhirnya, ayeem tak pernah singgah pun blog dia lepas tu ;)

    ReplyDelete
  4. pembaca setia yg susah nak cr..kebanyakan takat nak naik follower je..xbgs la mcmtu..kita nak kualiti lebih banyak dr kuantiti..baru betol2 blogger berjaya!

    ReplyDelete
  5. sya folo yang saya nak baca jer..dan yang saya folo memang sy akan baca tiap2 hri..kadg2 xtinggal jejak pon..jdik silent reader.

    ReplyDelete
  6. dl masa blog sy br nak idup, sll je ada msg kat shoutbox, 'i follow u, follow me back' masa mula2 tu follow jgk. tp kebanyakan org yg amalkan konsep ni, blog dorg tak tahan lama pun. dorg just eager nak kumpul follower. bila dah sampai thp yg dorg nak, sepi je blog tu. huhuh

    ReplyDelete
  7. asalkan orang nak follow biarkan aje... memang lumrah..kalau kite dah singgah 'umah' orang..orang akan singgah umah kite... kalau kite soh follow pon..kalau orang tak nak follow..bukan boleh buat ape pon..:) ikut tak ikut kendian hari ..belakang cerite..[kekadang tak sengaje kite jugak terbuat walaupon bukan niat] :)

    ReplyDelete
  8. setiap org ada pdgan n sebab masing2..tp kalau Yana...yana suka baca entry kengkawan yg yana follow,,,sbb kdg2 ada yg boleh dijadikan panduan dan pengajaran..^_^

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google