♥Segmen GGP: Berkat Aidilfitri♥

Thursday, May 19, 2011



assalamualaikum semua. korang dah solat? kalau belum tu cepat2 lah disegerakan.. semalam iqa dah rwview kisah cinta kak azie. hari ni iqa untuk Segmen GEGAR Geng Kapal (GGP) iqa akan review lagi sorang ahli kelab Geng Kapal yang merupakan isteri kepada seorang seafarer..jom kite ikuti kisah cinta pasangan pengantin baru Kak Aini..

Nama
Nurul Aini Binti Tarjudin

Nama Pasangan (Mr.Seafarer)
Mohd Nazri Bin Muhamad

Anniversary 
Declare : 27 Julai 2009
Tunang : 26 Jun 2010
Nikah : 25 Febuari 2011

Facebook

Blog

Detik Percintaan 
erm, actually satu sek rendah, tpi akak xkenal, kelas lain2...akak jumpa abg masa raya 2008 dekat rumah kawan, tapi kenal2 gitu aje la..then masa 2009, dia rajin contact akak and mintak jadi boyfriend..memula akak xtrima coz kitorg xbrapa kenal kan, so kawan je dulu...then akak kena g osaka 3blan, masa kt osaka tu la akak terbuka hati nak terima dia coz dia sweet sangat..hari2 dia tggu akak balik dari u sbb nk chat ngan akak, sanggup xkuar g mana2,hihi..itula lebih kurang citernya..kalo iqa nk details ada akak tulis kt blog akak, http://nazraini.blogspot.com


Persepsi Pertama Pada Kerjaya Seafarer
persepsi pertama akak ialah pelik, hairan seme ada..dok tya dia kije kapal ni kije mcm mana yer? xpaham lgsung...bla dia dh citer2 mcm mana, barulah ooo..teruk gak ey, xleh jpa family berbulan2


Persepsi Pertama Family Pada Kerjaya Seafarer
 lbih kurg akak, tertanya2 dia ni kije mcm mana sebenanya , xleh mita kije lain ker? 
detik plg xleh lupa : msa dia dtg sama jmput akak kt airport msa akak balik dr jepun, coz family akak pon dtg sama..kira dia trus kna jpa bakal mak ngan ayah mentua ,padahal gf sndiri xpnah jmpa pon sjak raya 2008 tu...masa tu akak ni segan ada, malu ada, nk tergelak pon ada tgok dia tersengih2 kt blakang mak ayah akak..sbb akak tau dia pon malu gak masa tu,hihi

Cabaran Paling Getir Sepanjang Bergelar Partner Seafarer
mestila masa nk kna tggal, 2bulan ngan dia then tetiba dia xde coz dh sign on, hari 1st ngan 2nd yg truk tuh, pastu dh okla sket

Kata-Kata Nasihat Dan Semangat Buat Ahli Geng Kapal
erm, mcm xlayak je bg nasihat coz bru sgat jdi isteri org kapal,hehe...tpi bgi akak, kita kna pcaya pda partner kita, pedulikan apa org skeliling nk kata ttg seafarer ni, ada yg kata diorg kaki pompuan la, pasang byak bini la,mnum la apa la...biar je apa diorg nk kata..yg penting kita pcaya partner kita xmcm tu..jgan biarkan persepsi org lain ttg kerjaya diorg rosakkan hubungan kita







sweet kan suami kak aini ni..orang kata kalau dah memang tertulis di lohmahfuz die adalah jodoh kita berpisah lama mana pun kita tetap akan jumpe dan bersama dia......

to kak aini thanx sebab sudi share love story akk yang sweet ni dengan we all semua..semoga akak dimurahkan rezeki dapat seafarer junior hehehehehe..amin..


♥atiqah mutaza

You Might Also Like

2 komen

  1. oo aini 2009 berputik ye chenta uols..sweeett gitu..

    ReplyDelete
  2. hahahaha...cinta berputik di osaka...jauh tuh...bebudak ssf seme ingt aku kapel ngan mamat jepun mai,sabor je le,hihi

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google