♥Hantaran Tunang Part 2 : Full Review♥

Thursday, December 23, 2010

setelah berkurun lamanya baru lah sekarang iqa terkedek2 nak review bout my engagement.. yelah kan pas e-day ari tu bz sikit dengan pre-honeymoon ke bali..hehehe..sekarang dah dekat 8 bulan dh bertunang..tapi u all ayan jelah ye..kot2 dapat idea.. hehe

hari ni nak review tentang hantaran lagi. but kali ni secara overall k..ade 31 hantaran. yang iqa sediakan
tepak
ayam golek(tapi tak golek)
toileteries
kain baju melayu & butang
chocolate
kek fresh flower
bakul buah pastry (ni ade iqa buat entry sebelum ni)
bunga rampai..
air gula sirap(ni adat perak)
sambal petai udang,
pulut kuning,
tapi pulut n sambal udang, ayam, kek tu bukan lah iqa buat ye..iqa tempah..tapi for pulut and sambal udang tu, makcik iqa buat khas untuk untuk iqa..abah nye kes la ni suh makcik iqa buat sambal petai udang sebab nye abah en.tunang suke sanagt sambal petai udang..so hanatarn sambal petai udang ni macam special made for en.tunang's father la..
yang lain tu semua nye orang bagi..alhamdulillah murah rezeki..
heaven la en,tunang makan hari tu kan

antara yang orang bagi (iqa tak dapat ingat semua)
sambal petai udang, pulut kuning, kek (4 biji..so semuanya 5 biji), chocolate (lagi..), halwa, cookies, gula& garam, wajid, cupcakes, gula2, puding,huhu banyak la tak teringat..sebab time iqa tgh make up pun ramai yang bagi lagi..nasiblah ada cosuin iqa kak nana tolong hiaskan hantaran yang baru sampai tu..

iqa DIY hantaran je..iqa buat sendiri ok!! luka tangan i uall..hehe tapi puas hatai bile tengok dah siap. iqa gune artificial flower je. and gunkan 3 jenis ribbon and rama-rama..semuany color pink..iqa tak gunakna putih melainkan memang dah ade kat bunga tu..yang biji2 halus tu..iqa tak suke la gabung2 kaler dengan putih. semua pink tone..so memang naik la color die..

 ni time atas katill tgh bz2 make up lg..ni sikit je baru




 iqa dan hantaran..memang heaven!!!

yang biru tu dari pihak en.tunang
yang dalam bekas vintage tu pulut kuning and sambal udang petai 

tips : kalau rasa nak nampak color u all tu naik..jangan la miz kan ape2 kaler..cume pandai2 la main tone color tu ye..untuk pink, purple, hijau..kalau tak mix dengan color lain sebenarnya lagi cantik..try la


You Might Also Like

10 komen

  1. sonok nyer dikelilingi dengan hantaran...huu~..xsabar plak rasanya nk btunang! heee~..:P

    ReplyDelete
  2. hehe memang rasa sangat besh tapi time dahpening2 rasa nak pengsan huhu

    ReplyDelete
  3. iqa~ cantiknya hantaran iqa!! nak tunang gak...huhuhu

    banyak bajet jugak ni kan...huhu

    ReplyDelete
  4. iqa,bile nak bertunang dgn i plak? i teringin nk dpt cake banyak2! hahaha :P

    ReplyDelete
  5. jijah : thanx yunk..biasa2 je..hehe eh budget hanataran iqa tak tinggi pun..

    fatyn : haah la lupe la nak bertunang dengan u..aduih sory syg i lupe hahaha

    ReplyDelete
  6. cntiknye pink! my fav kaler..jelesnyeee..nk tunang gak! hehe

    ReplyDelete
  7. byk ye hntrnnye...cik ika..adik sy duk bisng die tnye tjuk lgu ni ape..

    ReplyDelete
  8. salam, nk tanye.. apa tjuk lagu blog ni yer..??

    ReplyDelete
  9. salam, nak tanye.. ni lagu pe ye..?? swet sgtt

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google