♥Hantaran vs Love My Family♥

Sunday, April 11, 2010


Lala sory le iqa busy la dua tiga hari ni
busy sangat dengan ne stock
Shawl yang baru masuk
sampai tak sempat langsung
sembang2 dengan Lala..
tapi kan Lala..
stock br masuk tu kn tinggal
2helai je lagi yg tak ter jual
ini kot orang kata rezeki
bakal pengantin baru yang akan
membina masjid..
alhamdulillah Allah bg rezeki
lebih untuk iqa kali ni Lala..

iqa nak cita pasal hantaran iqa
alhamdulillah ramai yang sudi
memberi hantaran untuk diberikan
kepada pihak lelaki time tunang nanti
setakat hari ni je dah ada 17 dah.
nanti nak dekat majlis mesti ade lagi
wah sukenye iqa.. alhamdulillah rezeki ALLAH

tu ada senarai kat sidebar tu ade tulis
barang dan penaja nye sekali
kalau takde nama 2 dari iqa mak
n abah la tu hheeh..yang suprise tu
plak maknanya iqa tak taw lagi ape
penjaa nak kasi..penaja pun bukan
orang lain, makcik2, sepupu, sedara mara
kawan mak n kawan iqa je..

tadi petang opah datang dengan kawan
die yang pandai buat hantaran ni
mak minatak makcik tu buat kan
ayam golek n bunga tepak..
wah besh betul ayam golek sue iqa terliur je
nanti kna..kalau iqa ambik satu kepak
ayam tu boleh tak ekh lala..hehehe
bunga tepak memang sangat la lawa
dan tak sangka untuk tunang pn mak
nak buat bunga tepak.bunga tepak ni
adalah pinang,gambir dan kapur yang
digubah menjadi bentuk bunga..
iqa memang sangat suke..

opah tanya tadi
"iqa nak tak opah buatkan biskut sampan untuk hantaran?"

wah opah offer biskut sampan!!!!
sure la iqa nak..happy giler taw..
sebab opah nye biskut sampan memang
sedap giler..tak ramai orang taw tentang
biskut sampan ni.ni biskut tradisional.
kat pasaran pn orang xjual.thanx opah

to all my family yang sudi bagi hantaran
untuk pertunangan iqa terima kasih sangat2
i ♥ u all..


Little B2B♥♥♥

You Might Also Like

4 komen

  1. biskut tu kan ell die memang bentuk macam sampan.die nye apstry tu nipis je dan dibentuk sampan gunekan acu.den ats tu kite letak kelapa parut,csri,kismis and ade lagi iqa tak ingt la..tapi memang jarang la jumpe biskut ni..raya pn org jarang sangat jual n buat..nant pas tunang iqa upload gambarnye k

    ReplyDelete
  2. atiqah..thanks jadi follower utk blog baru adik saya.. =) lurve u.. xoxo

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google