Memachokan Aadim & Tips Gunting Rambut Anak

Wednesday, January 25, 2017

assalamualaikum

kononnya cita-cita azam baru tahun 2017 untuk update blog secara daily tapi nan harommm.. memang tak de nya tercapai dek kerana sikap yang menulis bila sampai serunya aja.. walaupun banyak benda nak dititipkan bagi simpanan khazanah sejarah untuk rujukan generasi yang mendatang. tak mengapalah wahai generasi ku yang akan datang mana yang sempat bonda coretkan dan titipkan buat simpanan kalian bonda usahakan lah ye. ini lah gigih menaip awal-awal pagi pukul 8am ni.

nak tahu tak aadim ni memang bermasalah nak gunting rambt sebab die akan menjerit macam orang kene dera. 1st time cuba dekat kedai cina. last nya dapat gunting rambut depan nya aja. 2nd kedai melayu kebetulan bonda potong rambut aadim potong la rambut sekali kan. nan hado sebab tulah rambut nya sama je style sepanjang setahun 5bulan. dan kerana itu ramai orang confuse aadim ni girl ke boy.😂😂😂

oleh itu kalini bonda dan walid mengambil semangat tahun baru untuk melelakikan anak teruna kesayangan kami. kita try kat kedai hypster..

Kedai Gunting ajak
sempoi wei kedai nampak je macam biasa-biasa aja tapi siap ada branch okey. ni main dia lah

gambar sebelum. eh abang tukang gunting pun ingat dia girl okey. dia pelik datang situ nak potong rambut untuk girl.huhuhuh

abang pun gelak tengok aadim. bonda tak de can nak ambik video sebanya duk tang Didi kat aadim
kalini aadim behave sikit nak nanges teruk macam sebelum ni

yeay dah terserlah kelakian anak bonda hehehe. tapi jambu tu maintainnnnn.



trick nak potong rambut berdasarkan dari kisah aadim :

1. pastikan anak selesa dan tak rasa takut. contohnya aadim marah bila walid pakai cover tutup baju 
    utk gunting rambut so walid tak pakai. dan dia takut bila guntingtu pakai face mask dan abang tu 
    pn baik hati buklak face mask dia. so aadim nampak relax.

2. duduk kan dia dalam posisi yang dia rasa selamat. dan tukang gunting pun kene kreatif la ye sebab 
    dah nama pun budak yang still baby

3. pasanglah cartoon kegemaran. macam aadim iqa pasang Didi & Friends. tapi kalau budak tak suka 
    cartoon lekakanlah dia dengan sebarang stuff yang dia suka.

4. tukang gunting kenelah pilih yang cekap[. macam abang ni memang laju je kerja dia mencukur 
    rambut aadim. tak macam dua kedai kami try sebelum ni.

5. bak kata kak nana cousin iqa. bawak je die gunting even die nanges nanti dia akan biasa.

semoga membantu ibu-ibu sekalian ye..


You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google