16 weeks - Nasi lemuni, Spaghetti Meatballs & Blueberry Cheesecake

Monday, March 02, 2015

semalam 1 march hari ahad memang adalah hari spend time atas katil.. semalam setelah seminggu mengidam kan nasi Lemuni (yang macam nasi lemak tapi warna hitam @ ungu) akhirnya hubster dapat jugak cari dekart pasar tani dekat makcik yang cnfirm2 sedap nasi Lemuni dia tu.. tapi malangnya mak mertua tak kasi makan. nak nanges time tu tapi cover je.

did anyone know y kita tak boleh makan nasi lemuni time pregnant?? katanya tima pantang elok.. hubster plak dah tau muka nak nanges iqa tu die google la.. and apa yang die jumpe ada satu blog ni kakak ni share die kata kurang elok time pregnant sebab anak last die suke makan nasi lemuni buatkan anak dia hitam xsama macam anak yang lain semua cerah.. ala nak rasa dua tiga sudu pun tak boleh ke? sob sob sob..

tak pelah simpan jelah hasrat makan nasi lemuni sampai abis pantang nanti ye. 
gambar Pakcik Google

bulan oktober nanti baru kita makan ekh. lepas tu petang teringin plak Chicken Cornish and Blueberry Cheesecake Secret Recipe. oklah sekali lapar order je terus Spaghetti Meatballs sebab lapar sangat time tu. sepanjang pregnant ni sebenarnya tak boleh masuk makanan western termasuk la chicken chop. tak taw ape kes. so time makan macam ok. ingat baby dah boleh terima la. so suddenly perut sakit sah-sah kene gastrik. balik rumah habis segala khazanah dalam perut keluar balik tak tinggal sikit pun dalam perut. memang lembik la lepas tu sebab segala gastrik jus tu semua kluar. terus telan gaviscon... sob sb sob




dah solat isyak semua iqa minum shake sebab baby memang demand nak minum banyak shake sekarang. baguslah tu kan nutrients untuk dia. lepas tu still lapar lagi mintak hubby belikan capati. makanlah capati. tapi perut still macam x ok mcm nak keluar balik. haaa ape lagi walid baby ni menggunakan kuasa veto cakap dengan baby mibntak baby terima makanan jangan keluarkan balik sebab kalau bonda tak makan baby nak makan ape kan. lagipun akan worse kan lagi keadaan ktorg. tak pasal ada yang kene tolak pergi hospital plak karang kan. hehe lepas tu baby terus ok hahaha... bagusla bay dengar cakap.

so moralnya jangan la makan western food lagi.. and kalau critical walid lah kene cakap dengan baby sebab bonda cakap dengan baby kalau takat simple baby sudi la dengar yang lain semua nak walid.. huhu anak walid sangat kan...tq baby muahhh.. arini behave ye sayang bonda kerja ni..

today baby 17 weeks :-)

You Might Also Like

2 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google