Kemana Menghilang...

Friday, September 13, 2013

Seperti yang dijanjikan semalam akibat rindu sangat dengan my other half ni so iqa story ape yang terjadi setelah sekian lama mendiam....


Actually suami iqa dapat kerja kat Agensi antidadah..and posting dekat Parit buntar.. Dia start kerja 1Julai.. But report duty a kat parit buntar a week after..minggu tu dah start puasa..so dalam minggu pertama tu hubs(my husband) berulang ipoh ke parit buntar dia kata sebab tak nak lepaskan puasa dengan isteri cintaaaa owhh u olssss haha..yelah 1st year kawen kan.. So masa tu kitorang gigih mencari rumah sewa..weiii susah ok nak cari rumah area ni sebab tak banyak rumah sewa..so alhamdulillah terjumpa kt facebook.. Rumah semiD

                        

Ni iqa ambk dari gambar kat adik je..nanti lah iqa tangkap gambar elok2.kawasan depan kiri laman and belakang memang luas..klu rumah sendiri memang best gilerrrr niii..tapi rumah sewa je..tu je mampu..layankan jeeee.. Rumah ni owner die muda umur dalam 28..pandai buat rete kan..hehe.. And tak cerewet ponnn.. Kitorg sewa RM290..harga asal RM350 entH macam mana ikhwan pujuk dapat murah hehe.. Memang standard area ni 350.alhamdulillah rezeki la tu kan..

So kat sinilah iqa berhibernasi hahahaha.. Mula2dulu line internet digi tak de u olsss mati akan makkk okeyhhh.. Tapi now tetibe ok siap H+ lagiii i likeee.. So itulah puncanya tak blogging..iqa memang housewife sekarang ni..but housewife with income..iqa still dengan herbalife of course im still a personal wellness coach..

                         

                         

Nilah kerja kat umah..selain kemas rumah iqa ngadap tv..running ma 24/7 haha.. Klu mengandung memang anak muka korea hahaha..

                        

masak almost hari2..kebetulan ofis ikhwan 5minit je dari rumah..so tghari memang die balik makan..jimat dan lebih sihat okeyhhh hahaha..


                       

Dah nama surirumah mmg standard la klu bab deco2 ni kan..kebetulan memang iqa minat..xpe bab deco rumah slow2 iqa akan story kan k...

                       

Parit buntar ni dekat sangat dengan penang and kedah..10min ke bandar bahru kedah dan 10minit jgk ke nibong tebal penang.. Kalau stakat Penang sejam lbih kurang la..so memang selalu la panjangkan kaki ke sana hahaha..im lovin ittt haha.. Heaven la u olsss.. Parit buntar memang la kecik tp dh dekat dgn  penang ni kira ok ape...uptown pun kitorg kesana jgk kat perda.. Tesco pn ke sana jgk..dkt je no problem heheheheeh...

Iqa pun mmg tak kluar rumah sangat.. Siapa taw condition health iqa sure la taw kenapakan.. Customer area ni semua datang rumah je terus..yg pos segala bagai semua suami iqa tolong uruskan..alhamdulillah nasiblah dapat suami yang sanggup tolong..harap berkekalan sifat itu ye hehe..


Ok kepada yang nak lose weight contact iqa k 0124006914 

P/nak tengok running man hahahahaah

 


 

You Might Also Like

5 komen

  1. Incik bf ain org sana la kak ika. Hehe :D

    ReplyDelete
  2. Pahan..alhamdulillah.. tp kite sewa je.

    aien.. owh yeke..nnt dtg sini jemout dtg rumah k

    ReplyDelete
  3. Ika, parit buntar best tau!such a peaceful place..i duduk parit buntar 7thn sbb study kt usm kampus eng tu. btw, mmg murah sgt sewa rumah tu dan berbaloii duduk. kt tmn apa?

    ReplyDelete
  4. @Meey@ haah meeya..iqa ingat dulu cni tak best sekarang rasa best gilerrrrr..haha enjoy la duk cni..makan pun ok alhamdulillah la.. iqa duk kat jalan terusan.. Taman Aman Jaya..wah meeya mesti banyak taw tempat best2 kat cni kan..

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google