Pentingnya Coaching Dalam Herbalife

Saturday, May 12, 2012

sejak dua memenjak ni iqa dapat banyak phone call, email, sms..and pm...ramai yang confuse cara consume herbalife.memang macam2 persoalan..and kebanyakannya telah consume..cume ape yang iqa nampak ramai yang tak tahu cara gune yang betul ikut programe masing-masing.. 

when this kind of situation happend i will ask 

"Who's your coach?"

but rata-rata mendapatkan product herbalife dari intenet sebab kdg2 ade distributor yang sememangnya tidak bertanggugjawab jual harga bukan-bukan lepas tu tak coach orang..jual bagi discount tak mngikut etika itu dah satu kesalahan..lepas tu x tunjuk cara makan sebenarnye itu jgk satu kesalahan kita pada customer sebab tak pasal2 plak karang jadi lain kan..elok2 la kawan tu nak kurus jadi gain weight plak...ade yang ambik dari sedara mara kawan-kawana..its good for us to help our friends yang buat business..but try la double cornfirm either die ni coach yang serius and terlatih ke, coach yang diri sendiri pn xde result ke or die juz consumer..

ciri coach Herbalife yang mantap



1. die sendiri dah ade product result dengan result yang kita sendiri boleh lihat.klu die baru ambk pn no problem sbb die pn ade coach atas die untuk dirujuk.

2. Dia ade coach yang sentiasa memantau. so kalau sebarang persoalan korang yang mungkin die tak taw ade lah tempat die nak rujuk bukanlah main hantam kromo kan hehehe

3. Coach haruslah minum shake atleast 2x sehari..minum tea aloe ikut jadual..tapi akalu coach pun tak reti2 nak nak minum rentikanlah coz u are not product lover...only herbalife product lover are qualified to a coach..bile u jadi product lover baru lah mudah nak share dengan orang..

4. sentiasa pergi training..kerana dari training la kita belajar mcam mana nak coach orang..yelah nak jadi doctor pun kene masuk U..ni nak jaga orang kene lah pergi training..kalau tak better lupekan je niat jadi coach sebab anda tak layak coach orang kalau anda sendiri tak mampu coach diri anda untuk commit dengan training.. 

5. YAKIN. coach harus la nampak yakin dengan setiap ape yang die cakap..macam mana nak dapatkan keyakina minum lah product banyak-banyak ye..

6. mesti ada sikap ingin bantu orang ramai.. bukannya bisnes semata-mata..ingat kite bukan juru jual..kita coach.. kita bagi solution pada masalah customer..we help people to change their life!!!

ussually coach tidak dibenarkan coach customer orang..itu adalh etika herbalife..kita hanya coach people dibawah jagaan kita sahaja..bukan sebab ape sebab nanti ape plak kata coach lain kan2.ala kalau setakat bagi tips tu no hal lah..tapi kalau nak monitor sentiasa tu tak bolehlah hehehe..sebab herbalife sangat-sangat mementingkan etika..karang tak pasal2 kene blacklist hehehe..


Firdaus.Aina.Juliana.Aishah.Nani.Iqa.Ikhwan
mereka semua adalah team iqa. coach yang sangat serius in herbalife..iqa akan consider mereka as coach bile mereka sendiri consume product dengan betul, attend training, and bile diorang fully hearted on helping people

Firdaus and Aina.
Firdaus 24thn, ambik herbalife juz for healthy breakfast..but amazing die sekarang dah fully stop smoking..syukur alhamdulillah..dan die pernah pergi Spectacular!!!!! (international training herbalife)
Aina 21thun, pun sama for healthy breakfast and utk maintain skin.
Diorang ni coach di kuantan. masih baru tapi sangat teachable..even masih baru mereka sentiasa attend training and they serious in their business. and diorang tak berenti belajar melalui training and other resources

Juliana
peserta Lose Weight Challenge iqa..turun 10 Kg in 2months. shape up!! sekarang mama and adik juliana pun consume herbalife..
juliana 25tahun, menetapa di Setiawangsa..juliana sekarang serius dalam coaching people..buat shake party..attend every event alhamdulillah..juliana pun masih baru..tapi pengalaman die sendiri turun 10kg sangat membantu die utk coach people teruatama nya yang nak lose weight..mudah nak coach orang kalau kita sendiri ada pengalaman..and die sangat berdisiplin tentang diet die ok..so ape yang iqa nampak die sangat pentingkan disiplin pemakanan pada customer die jgk hehehe

Aishah
24 tahun..asal ipoh menetap di Sentol..aishah ni kawan iqa time sekolah rendah..die badan tak besar tapi over jgk over 8kg..tapi overfat ditahap melampau hehehe..sekarang dah lose weight 8kg, and fat turun sebanyak 10%..
aishah sebenarnya dah mula berjinak2 sejak bulan disember 2011..dah pergi zero to hero training sejak bulan january tahun ni..and mula serius sejak febuary lepas..die xde transport tapi masih boleh buat caoching..sangat comitted dengan coaching people..even die masih buat part time sebab kerja but fully hearted dengan herbalife.. sentiasa attend training..tu yg sangat penting..

Nani
25tahun, asal taiping.. die ni junior ikhwan dekat ALAM.Sealady hehe...nani ni baru sangat2..dalam masa 4hari die dah lose weight 2kg!!!! die dah attend zero to hero..tu yang penting..ulanng alik dari alam melaka ke kL almost every weak utk pergi HOM and training even die mempunyai financial yang banyak..tp die masih sanggup berkorban..now die base dekat ALAM Melaka..so sesiapa student alam nak dapat kan consultation cari lah nani ye..

Ikhwan And Iqa tak yah citelah korang mesti dah muak dengar cite kitorang hehehehehe.. so get your herbalife product with FREE coaching yaoyyyy

And Kami semua pergi ke EXTRAVAGANZA!!!!!
kalau korang rasa korang tu coach herbalife yang betul2 nak tolong people and nak buat bisnes you need to attend this training.. tapi kalau juz cakap korang serius nak buat herbalife tapi tak pergi extravaganza, dont ever claim u as a serious coach in herbalife..


Perkhidamatan Coaching ni FREE ye..tidak perlu bayar hehehe...

You Might Also Like

1 komen

  1. As Salam.... Dah LIKE FB dan follow blog...Jom singgah GHUMAISHA BOUTIQUE pula...ada tudung2 terkini...jgn lupa jd BLOG FOLLOWER dan LIKE FanPage Ok..TQ

    http://ghumaishahijab.blogspot.com

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google