There Was A Miracle When U Believe

Thursday, February 09, 2012

bismillah...

lama sungguh iqa tak tulis ape2 kan..alhamdulillah masih lagi iqa mampu untuk bernafas masih sihat dengan izinNya.. syukur iqa juga masih bersama insan2 tersayang disisi iqa sentiasa menemani iqa..ramai yang tegur iqa sbb iqa ni suke sangat berangan suka sangat memasang impian..

"iqa can u please stop dreaming!!!"

iqa memang dilairkan dengan sikap dan sifat kuat berangan.. ade yang iqa angan2 kan saja2 suke..terutama sebelum tdo hehehe..dulu sebelum herbalife mmg iqa suka berangan2 yang macam gini..mamang tu hobi harian yang tak mamapu dipisahkan..ibarat nyawa n nadi..time tengah dalam kelas pun on je boleh je layan sampai klu bab2 sedih boleh nanges sorg2 hahahaha..sumpah sengal kan

"there's no miracle iqa" 1 side of myself told me that

selepas Herbalife iqa dia ajar untuk bermimpi sesuatu yang pasti dengan adanya usaha..dengan Herbalife iqa banyak sangat impian..and i note that as MIRACLE. coz every single impian iqa yang termakbul, for me that was a miracle..

miracle can happen when you
WORK
DOA
BELIEVE!!!

sebagai contoh..korang nak dean's list tapi korang study xsamapi 2jam sehari..kelas pun xfokus, n JUST BELIEVE and DOA je..still la impossible kn..work for the miracle that u dream for..Soon or later Allah will anwser us.

contoh lagi kalau dalam herbalife, korang impikan income macam Amalina Peter, 23thn, RM50k last month. but korang not even share sekali pun herbalife dengan orang dalam sehari. so wat the hell is that. so jangan harap lah 50k rm50.00 pun susah kalau macam tu.cara kita kerja harus lah sejajar dengan Miracle yang kite harapkan.. than barulah kite boleh mengharapkan Miracle...

namun kadang-kadang miracle itu lamabat menemui kita ataw mungkin juga tidak. iqa percaya pada satu ayat ni
"Allah hanya akan berikan sesuatu yang kita perlukan, dan bukannya sesuatu yang kita mahukan. dan Alla tahu yang terbaik buat kita "

mungkin Allah tak beri sekarang kerana kita belum ready walaupun kita dah berusaha..and may be Allah change it to something better..That was a MIRACLE 

THERE WAS A MIRACLE WHEN U BELIEVE


fan page iqa



You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google