tips kesihatan: Perkara wajib setiap pagi

Thursday, December 29, 2011


bismillah..

selamat pagi la kan hehehe...bangun lewat smlm stdy sampai pagi kan... ok korang setiap pegi toilet buang AIR BESAR x? buang? wah bagus maksudnye perut korang well function la..x??? adui harus diberi perhatian lebih tu..mana boleh tak buang air besar..

ada yang mengadu kat iqa yang diorang buang air besar 3hari sekali la..seminggu sekali pn ade..yg pling dasyat iqa penah dengar 3-4x sebulan..wow!!! amazing..dan selalunya la yg x buang air besar hari2ni akan sembelit..ada jugak yag tak..sama la iqa dlu pun selalu 3-4 hari sekali baru buang..so badan memang la rasa tak besh langsung..sbb yelah korang bayangkan la kalau korang duk sumbat2 perut tu but tak keluar2 pn mcm mne..badan pn jadi x selelsa and toxon banyak sampai naik ke kepala tu yang mule demam la sakit kepala la dan segala bagai penyakit akan timbul bile perut dan usus kita tak sihat..siapa yang jarang buang besar mudah untuk dapat masalah kulit terutamanya jerawat sbb nye toxin tu keluar kat kulit...

iqa ada la sikit2 tips utk buang air besar setiap pagi

1. makan banyak benda berfiber, sayur and buah. dah memang pun jadi lumrah benda2 ni la yang membantu pelawasan..

2. minum air secukup nya. air putih ye sila maklum. 25kg berat badan kite perlukan 1liter air. so klu berat 50kg korang perlukan 2liter air putih.sbb air putih la yang membantu as a fluid utk kluar kan bahan kumuan korang tu..disamping membakar lemak

3.minum vitagen, yakult,bliss waktu malam.insyaallah senang gi toilet esk nya

4.yang ni paling iqa favourite sebab kalau tips2 atas ni kesan die lambat sikit..iqa lebih prefer minum ALOE VERA CONCENTRATED HERBALIFE..dah la senang buang air pagi2 kulit pun makin  bersih and lembut (en.tunang sgt puas hati dengan kulit iqa hehehe)..memang besh sbb stiap pagi iqa dh boleh gi toilet. perut pun kempis je sentiasa badan rasa sangat2 ringan..
ni la dia..besh sangat!!!

tapi bukan lah sakit perut macam atas ni ye..ni macam iqa 5bulan yang dulu sebelum menjadi peminat setia herbalife hehehe...

so dah buang besar belum???


info lanjut tentang herbalife boleh terus je tanya iqa...

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google