Makanan Negeri Perak : Mee Kicap n Kuwetiow Kari

Wednesday, December 28, 2011



muka da bahagia kirana itu dapat makan itu MEE KICAP KUWETIOW KARI (btl ke eja kuwetiow?)..tara taw ka itu mee kicap..manyak sedap wo..(habis hancur bahasa aku 1 malaysia sungguh hehehe) korang kalau gi ipoh wajib makan mee kicap. terbaik wok!!! sedap giler.


 ni kuwetiow kari..bukan version melayu ni tapi versi cina tapi dibuat dan di jual oleh orang melayu..berbeza la dengan mee kari melayu mcm yg kat tempat2 lain tu yg ada ayam la kerang la kn tp die makan dengan fish cake n fosh ball je..n wajib gune kuwetiow halus tu bkn kuwetiow tebal tu x besh

 ni mee kicap sory la dh xlawa sbb lupe nk snap sbeleum gaulkn dengan kicap tu..dh nama pn kicap sure la hitam kan.tp x la masin pn memang besh..

 soup fish ball ni di dtg bersama dengan mee kicap...nk kuah kari pn boleh..

nescafe o (ikhwan) VS barli panas (iqa)

datang ipoh wajib cari Mee Kicap Daud Mad jasak..tak pun gi je medan mara kat area dekat2 dengan medan kidd ada mee kari kat situ..tu memang terbaik sejak kecik lagi iqa makan mee kicap pakcik yang jual tu...so jemput makan hehehe

ps: lepas makan tu terus minum tea herbalife utk burn calorie :-)

You Might Also Like

6 komen

  1. peerrgghh...time2 pose hari ni ar semua nyer nak nampak sedap..;p

    ReplyDelete
  2. heheh jangan2 makruh plak puasa awk tu nanti

    ReplyDelete
  3. sejak amik herbalife ni...akak tak pernah tinggal tea mix dia......bila tak minum rasa ada yang kurang.

    ReplyDelete
  4. lagu apa ni?best la

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google