♥true story: setelah 3 tahun tak mampu berpuasa♥

Tuesday, August 09, 2011

assalamualaikum semua.. rindu muchy2 la kat korang sebab iqa dah lama tak update tak meninggalkan jejak tapak selipar kat blog korang tu kan..sory la dearest..charger lappy tgh problem.. actually dats not ine..my sis yang ade prob dnegan charger lappy die..but disebabkan die jauh n die balik ari tu die tukar dgn charger lappy iqa sementara nk tunggu abah tukar yg baru so terpaksa la den beralah kn..ok2 iqa sangat pening sikit sebab iqa tengah update gune lappy iqa yg lama..and a bit lembab sebab dis lapy beli time 2006.. time masuk diploma kat UMT.. so bercinta sikit la bile nak blogging kan.

alhamdulillah dah 9 hari kite berpuasa dan iqa berjaya berpuasa tahun ni..takdelah macam tahun2 lepas kalau puasa perut kosong je confirm iqa kene usung masuk hospital..last2 ats perbincangan dengan doktor and ustaz serta beberapa pihak, we all ambik keptusan supaya iqa tidak perlu berpuasa sehingga betul2 sihat.. sebab bile puasa or iqa tak makan conform pengsan.so sangat a tak besh kn. iqa mengidap ulser dalam ulser and gastrik chronic setlah iqa menjalani operation yang pertama pada tahun 2007.iqa selalu masuk hospital..dah pernah buat scope buat segala macam..operation pun sudah..

alhamduillah setelah 3tahun tak dapat nak menjalani ibadah puasa dengan sempurna tahun ni iqa berjaya berpuasa dengan tanpa memerlukan sebarang ubat. tak perlu telan ubat gastrik bile berbuka tak perlu nak tahan sakit perut bagai.tak eprlu nk control mkan sgt..dulu makan pedas sikit pun tak boleh..lewat makan sikit je dh lembik..sangat tak besh sebab sangat mengganggu.tiap-tiap pagi bangun perut memang sakit.kadang2 sampai tak mampu bangun so skip class..sampai bile nk macam ni kan...

& now iqa tak perlu telan ubat gastrik hari2!!!!!
giler superb!!!!

nak taw ape rahsia iqa.
ni lah die kurnian yang ALLAH turunkan untuk bantu iqa





yes im taking herbalife..iqa change diet iqa dengan herbalife sbb herbalife lengkap dengan semua nutrisi yang iqa perlukan..as a bonus, spare tyre iqa skrg ni sangat2 berkurangan ok..nak cerita soal weight memang iqa tak de masalah berat badan..tapi tunang iqa yang sangat susah nk control mkan and sangat susah nksusut berat badan pun dah berjaya turun 1.7kg ..n selera makan die skrg sangat2 berkurangan..die rasa ringan sangat badan..


my mom, age 51,ambik juz for health and bukan utk lose weight, but as a bonus my mom dh turun 3.5kg within 1month..tu pn my mom juz ambik sekali je time bfast bayangkan klu memang ambik utk lose weight...




so sekarang iqa dan puasa dengan penuh gembira terlalu happy sebab setelah 3tahun akhirnye iqa berjaya berpuasa!!!


 now iqa bukan lagi OKU.Orang Kurang Upaya Untuk PUASA.. sebab iqa dah boleh puasa and makan makanan yang sedap-sedap!!!!!! 
ALHAMDULILLAH


TQ ALLAH TQ HERBALIFE


ps: iqa sekarang buat personal wellness coach by using herbalife product.instead iqa merupakan student food science technology in UiTM. so if anyone yang nak lose weight gain weight or even sedang mencari makanan nutrisi yang sedap and sangat sihat serta tinggi nutrisi dan lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan, seperti mana yang aidil zafuan and zaquan adha minum tu, jangan malu untuk contact iqa ye..i'll do my very besh to help u to achieve your ideal weight!!!

You Might Also Like

2 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google