♥Hantaran Jimat- Brown+Gold+Cream♥

Sunday, July 31, 2011

selamat pagi semua.. dah breakfast tak..hari ni last day for umat islam untuk bfast sebelum menyambut ramadhan selama sebulan..even ni last day tapi rasanya tak perlu la kan nak makan terlalu banyak atas alasan today is the last day kn. still kne jaga all de fat(owg gosh benci nye dengar perkataan ni kan)

ok stop here membebel al bout the food..lets back to the toic. iq ajuz nak share hasil kerja tangan iqa dengan kawan esp my dearest lovely BBF girls.. here some of kerja tangan iqa..iqa first time  diminta buat kan hantaran orang..actually bkn orang lain pun..cousin iqa. cosuin iqa lelaki...die bertunang on may. so dah lama da.tapi baru berpeluang nak buat entry.

menariknya hantaran yang iqa buat ni, makci iqa juz beli bebrapa jenis ribbon and dua bakul je and yang the others iqa juz recycle ribbon, manik, and bunga dari bunga telur yang makcik iqa simpan tim eprgi umah orang kawen.so jimat kan..lagipun bertunang je and lagipun we all belah lelaki so ok la buat simple2 je..

ni bekas cincin lupe nk ambik gabar sbnrnye

 ni pun pakai ikat dgn ribbon je

 yg ni kakak cosuin iqa buat sbb die yg sponser


 kain ni iqa tak buat bentuk sebab kain die trlalu lembut n dh diberitahu jgn cucuk gune jarum sbb bimbang rosak kakin so iqa juz lipat kipas n ikat dgn ribbon je

 scoc banyak so iq ajuz susun2 dalam bakul gitu je..haha sbnrnye iqa ni memang tak kreatif haha


 tips for buah, jangan letak terlalu banyak color nnt crowded n sangat meesy.. cantik klu letak dua color dr tone yang berlainan..iqa pilih apple merah and apple ijau

 here de hantaran but bekas cincin tak de kan

alhamdulillah my cousin suke dengan my hasil kerja tangan alhamdulillah..even dengan budget yang rendah by i managed utk buat something yang mcm ni..mule2 takut jgk yelah kan nk buat utk big day orang kn..but atlast iqa lega sangat2..alhamdulillah...

ade orang tanya iqa u ambik tempahan tak..sevara jujurnye iqa boleh la buat..and iqa boleh buat ikut budget pengantin tu la kan.. tp jangan la budget rendah tapi demand nk macam arma punye design memang nan ado la jwbnye kn huhuu

You Might Also Like

2 komen

  1. xde lah berseni sgt yunk..biasaje..org lain lg hebat2..iqa ni biasa je

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google