♥Awak Tinggalkan Saya Kerana Lelaki Lain♥

Thursday, July 14, 2011



iqa sekarang dalam dilemma..bukan dilemma ape cume risau kan keadaan tunang yang semakin tak terurus sekarang ni. iqa rasa kebanyakan Ahli Persatuan Geng Kapal dah taw tentang kes yang berlaku antara ikhwan dan ALAM.. lanjutan dari kes tersebut iqa n ikhwan dah cube sedaya upaya mencuba pelbagai cara yang disyorkan oleh kawan..iqa dah cube semua cdgn dan idea. Kak Nonita Imran sampai sanggup tanya kat hasben die ttg masalah yang ikhwan face skrg ni.. tapi rezeki tak jugak berpihak pada kami bile ikhwan terpaksa jugak refer 2paper tersebut. 

kesian jugak bile tengok die terpaksa stdy balik subject sem  1 yang die dah tinggalkn berkurun lama tu. tapi ape nak buat. atleast iqa sangat berpuas hati sbb iqa n ikhwan dah cube pelbagai cara untuk fight tapi tak pelah bukan rezeki kami..kami dah usaha dah doa n tawakal. sekarang ni kami redah dengan ketentuan Allah

cume ape yang cukup terkilan sekarang, ikhwan tibe2 dapat offer DURIAN RUNTUH dari sebuah company. sangat baik orang yang offer tu..terlalu baik sanggup cri iqa kat fb msg iqa tanya kn ttg ikhwan dan sanggup bersusah payah call ikhwan dr UK.sedangkan lelaki berhati mulia ini tak kenal kitorg pun..memang durian runtuh yang diesediakn buat ikhwan. alhamdulillah..tapi ape nak buat sbb ikhwan sekarang sangkut dgn masalah skrg ni. tapi alhamdulillah Allah masih bantu kami, lelaki berhati mulia tu cakap nanti lepas habis setel ape yg ikhwan patut etelkn die cube tolong ikhwan dptkn keje..even iqa nye bukan suatu janji yang cornfirm ikhwan dpt keje tapi kata2 itu cukup buat hati kami rasa lega..dalam hati kitorg terasa ralat jugak sbb sealam ni dah setahun lebih menunggu tak de plak sebarang offer..bile jadi macam ni ade plak offer yang boleh dikatakan memang durian runtuh belayar pun takat 3 bulan je.. xpelah kalau ade rezeki tak kemana..Semoga Allah Murahkan rezeki kami...

lelaki yang dulunye sangat ceria berubah dengan sekelip mata menjadi murung dan sentiasa termenung

bila jadi situasi yang agak sesakkn kepala otak ni ikhwan tetibe jadi lelaki yang sangat serabut. nampak sangat serabut yang melampau..rambut pun tak de gel muke serabai.. masalh hidung berdarah makin kerap jadi..sehari entah berapa kali tak taw la. 

sejak kes ni jgk ikhwan kerap ulang ayt yang sama
" tolong jangan tinggalkan saya ye"

"Saya mimpi awak tinggalkan saya sebab awak dah ade lelaki lain"

sebelum ni dia jarang la ckp mcm ni klu ckp pun dlm version romantik2 gitukn tapi kali ni dalam version orang merayu..sedangkan time die cakap tu kami bkn tgh bergaduh ke ape ke..die selalu ckp sebelum nk tdo, n time bangun pagi. iqa jadi pelik sebab kerap sangat die ulang ayat yang sama. die cerita dengan iqa die kata die kerap mimpi iqa tinggalkn die, sebab iqa ade lelaki lain. die takut. sedih tengok die mcm ni stress sampai terbawak2 dalam mimpi. iqa nak nanges tapi iqa tak mampu sebab tak nk tengok die lagi stress..die yang jarang degil pn dh jd degil..tapi alhamdulillah die makin tenang cume die terlalu dipress sekarang ni.iqa cube untuk kembalikn semangat die.iqa nk tolong die..tapi secara jujurnye iqa sendiri tengah down sangat2.ape iqa patut buat?

iqa harap sangat lepas kejadian ni die sedar dengan semua kesilapan die. xde lagi sikap sambil lewa pd semua benda..iqa berdoa supaya die akan jadi lelaki yang lebih bertanggungjawab. iqa berdoa supaya die kembali seperti biasa..

ikhwan,
awak, jangan macam ni terus...saya rindu awak yang kelakar suka buat lawak suke sakat saya..jangan macam ni terus ye..awak buat saya dan keluarga saya risau....

rindu nak tengok awak senyum macam ni..

You Might Also Like

23 komen

  1. alololo..obviously he really loves u dear..! sweet sgt :)

    ReplyDelete
  2. thanx renee...but i kesian tgk die mcm ni..

    ReplyDelete
  3. cian ikhwan... iqa... dia stress tu... selalu bagi dorongan dia.. hanya dorongan dari insan teristimewa dapat naikkan semangat dia ... semoga kalian dapat mengatasi masalah ini.. amin...

    ReplyDelete
  4. Dear Iqa...Insyallah everything will be ok..pray to Allah...smuanya da hkmah yg akan kta ketahui kelak.. yg pntg jgn give up!!! :)

    ReplyDelete
  5. sabar bebanyak iqa, slalu doakan yg terbaik utk dia kay
    doa slalu pas solat, and wat solat hajat byak2 minta dipermudahkan segalanya utk ikhwan
    bla iqa sbut psal dia mmpi iqa tggalkan dia, akak tringat dulu hubby akak pon sama
    2-3 kali dia mmpi akak tggalkan dia, pegi ngan laki lain
    smpai menangis akak dibuatnya
    alhamdulillah, semua tu xjadi, cuma mainan syaitan yg nak ganggu hati dia
    lpas kejadian dia asyk mmpi tu, akak byakkan doa pas solat smoga jodoh kami pnjang
    and wpon byak dugaan yg dtg pada kami, alhamdulillah akak dan hubby kawen akhirnya
    and i hope ur story will end just like us, being a married couple, insyaAllah

    ReplyDelete
  6. Doa banyak2 tqah !!! be strong k berdiri teguh di belakangnya !!

    ReplyDelete
  7. zaman bertunang ni la zaman paling mencabar.time ni la setan2 cube kacau daun tanak kasi sebuah masjid terbina.what u can do rite stay ceria utk dia.jgn buat die susah hati. n always tell him you love him. i had been in your shoes b4,seriously mmg sgt payah n susah nk tenangkan mereka bila mereka tgh down giler. mmg kene bersabar sgt2..

    ReplyDelete
  8. ika, this is my 1st time singgah ur blog.
    ape2 pun byk2 bersabar and be strong.both of u must be soooo strong.
    we r in the same ship.i pn da bertunang lame,1 tahun 7 bulan..
    mmg banyakkk sgt dugaan yg slalu wat kite down.seriously kdg2 rase mcm da fed up nk face bnda2 mcm ni..
    but lucky me to have fiance mcm kunyit. he is so supportive dan byk calm me down.

    juz be strong and support each other.=)
    *huggss*

    ReplyDelete
  9. dia sayang kat u tuh...sebab tu dia takoot kehilangan u....

    skang ni downtime dia pe kata u buat sedaya upaya to cheer him up..tunjukkan kat dia yg u takkan tinggalkan dia sebab lelaki lain yg mcm dia mimpi tuh....do something small but romantic secara kerap...bagi kad ke ape ke...rimaskan dia ngan sms..call 'concern' u kat dia...

    insyaAllah everything will be just fine...n banyak2kan berdoa ye...

    =)

    ReplyDelete
  10. kak hazliyati : iqa cube kak..iqa tak nak tengok die macam ni..iqa nk die happy balik..


    ieka : thanx syg sbb sellau support iqa

    kak aini : insyaallah iqa akn ingt pesan akk..hope semua ni bukan kenyataan...dh 6tahun hidup dgn die tetibe jd mcm tu takut iqa dibuatnye

    kerry : thanx iqa cube sedaya upaya nk chill him..


    daoakn iqa ye

    ReplyDelete
  11. mawar : dear selalunye i down die buat macam2 suprise k chill kn i.. die sgt supportive but bile die yg down i jd blur sgt2...huhuhu what should i do???

    by de way dear thanx taw sudi singgah blog kecik i ni

    ReplyDelete
  12. hunny comel : tula iqa ni 1st time tgk die down even dh 6tahun together jd culture shock kejap...pening nk pk mcm mne nk cheer kn die..iqa nk try la idea hunny

    ReplyDelete
  13. sila ke kotak rahsia untuk maklumat lanjut

    ReplyDelete
  14. iqa...moga semuanya akakn jadik baik2 aja ye...iqa baik...ada je disamping dia....but tgk gmbr..mmg sgt2 lain..he mcm moody..n gmbr bawah mmg dia sebenar kan...hope semuanya akan ok...amin

    ReplyDelete
  15. de real ikhwan memang gambar yg bwh..seronokkan tgk yg bwh tu..ceria je dia...

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum.. harap sis bersabar.. u must be strong.. kalau x macam mane dia nk hadapi semua kekalutan ni kan.. ;) sis kne taw y sis la kekuatan dia.. byk bersabar dan tawakal.. sekarang, sis ade backup y paling besar iaitu Allah.. so, bercerita la dengan Dia.. Dia suka hambaNya meminta pertolongan dariNya.. so, trust Him.. He always be there.. sy doakan semoga semua kekusutan ni akan terlerai.. and everything will be fine dear.. :)

    ReplyDelete
  17. sakinah sayng..sejuk hati akk baca comment awk..terima kasih dik..insyaallah akk cube bertahan semampua yang boleh utk beri kekuatan die.. alhamdulillah ALlah sentiasa bersama kami

    ReplyDelete
  18. nape ngan ikhwan iqa?lame tak dengar cerita korg berdua..bila dengar cmni nana ppon sedey gak..sabar k...insyaALLAH semua benda akan setel....doa yg terbaik untuk korg....:)

    ReplyDelete
  19. iqa..sue mcm tak berapa tau sgt about this..bole cerita ke.if tak keberatan nak share...sebab baru pun add kt fb kan..hehehe..byk bnda tak tau....

    ReplyDelete
  20. nana : insyaallah nana harap lepas die reseat paper ni xde la lagi masalah beart2 mcm ni


    sue : ikhwan tetibe je ade sangkut 2 paper so coc tak leh endose...pening iqa

    ReplyDelete
  21. acik..
    so skarang cemane? dah oke ke?
    angah doakan sgala urusan korg bjalan lncar..
    dan korg bhgia slalu..
    ini dugaan dari Allah.. utk hamba yg dkasihi-Nya
    :)

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google