♥We Are Not Perfect : Couple Contest♥

Thursday, June 30, 2011

salam semua...klu iqa buat contest pn ade yg nak join kan2..so biar iqa jelah joiin contest org ye..hehehe..yelah iqa buka fofular pun huhuhuhuhu

Check it out!!!


contest ni dianjurkan oleh mereka berdua yang comel ni!!!
seronoknye dua2 minat blogging2 ni kan ,,,

Syarat2 nya


Tarikh Tutup


dah tarikh tutp baru nk join boleh lg ke hahaha

Hadiah die memang iqa suke!!!


1.  Jadi FOllower

bukti iqa dh follow hehehehe

2. Buat entry mengenai contest ini.

1st of all nak say thanx to dear hazirah sebab buat contest ni and snagat bermurah hati sudi bagi hadiah yang betul2 menarik...heheh boleh la masuk dalam tabung kawen iqa nanti..tu pn klu rezeki iqa untuk menang hehehe and bagi iqa and de others peluang untuk join contest ni.. neway sangat suke tegok hazirah and adib sangat cute...iqa doakan uall kekal hingga ke akhir hayat insyaallah..so iqa hope hazirah and adib will enjoy my story and hope story iqa and ikhwan  ni dapat menjadi pengajaran n pedoman untuk semua


3. upload gambar bersama pasangan


 My engagement day.
ni gambar Outdoor..but ramai salah sangka org ingt ni gambar time nikah heheheh..

Miss Fiancee 
 Nurul Atiqah Binti Mutaza
23 years Old
student Uitm Shah Alam




Mr.Fiancee
Nor Ikhwan Bin Abd Aziz
23 years Old
Seafarer AET


4. Ceritakan secara ringkas penemuan dengan si dia


iqa kenal die tahun1999 time tu darjah 5, iqa sekolah convent n ikhwan boy school. kenal die dekat tusyen. but I REALLY HATE HIM that time. jangan tanya kenapa sebab iqa pun tak de reason.. die masuk je terus tak suke hahahaah. iqa ngaku iqa suke buli die..penah buli die sampai die jatuh kerusi...kejam kan?kebetulan iqa sangat gemuk n ikhwan sgt2 kecik n kurus time tu..sama lah mcm gambar atas tu. tapi sudah mintak ampun pada ikhwan dah hahaha...

after UPSR kami tak pernah jumpe..sebab ikhwan tukar tusyen. tapi dah memang jodoh kami jumpe balik tahun 2005 time form 5..dekat tusyen jgk tapi tusyen lain. terkejut!!! DIE BESAR IQA KECIK!!! haha memang dah terbalik. 

macam mana iqa boleh rapat dengan ikhwan?
bile dia back up iqa dari kene sakat dengan kawan kat tusyen. iqa punye sebutan R memang a bit sleng so kawan2 suke menyakat tetibe die back..start dr situ kami rapat dan we all couple.. 

alhamdulillah kami study sama sampai la SPM..result pn alhamdulillah okey. tahun 2006 dua2 masuk study.. iqa ke UMT di terengganu and ikhwan ke Akademi Laut Malaysia, melaka..kami terpisah..




dalam tempoh sebelum nak sampai bertunang ni terlalu banyak dugaan. macam slogan contest ni kata la WE ARE NOT PERFECT. pernah hubungan tergantung 1tahun lebih tanpa sebarang berita.. dan ikhwan pernah belayar 10bulan lamanya.call pn sebulan pn belum tentu sebab die belayar jauh2.. email jelah yg mampu tu pun xmenentu. seorang dilaut seorang lagi duduk buat kerja dalam LAB..kalau dah dinamakan jodoh berpisah lama mana dan sejauh mana sekalipun insyaallah tetap bersatu..yang penting CINTA itu harus tetap kukuh.


dalam ketidak sempurnaan kami berdua..tetapi kami saling melengkapi each other..pemikiran kami jauh berbeza.. die ibarat LAGU RnB dan iqa pulak ibarat LAGU KERONCONG. tapi kedua2 disatukan untuk memeriahkan lagi kehidupan...




bila dua benda yang tak perfect disatukan insyaallah ianya akn jadi perfect..cukuplah untuk perfect dalam kehidupan berdua..






sekarang ni dah 5tahun 11 bulan 6 hari kami couple n 1tahun 1bulan 29hari kami bertunang masih lagi banyak benda yang harus difahami tentang diri masing2..sebab semua manusia tak perfect kan.. 


"pasangan yang sempurna, adalah pasangan yang mampu melengkapi antara satu sama lain"


sekian saja kisah ringkas iqa and ikhwan..

♥atiqah mutaza

You Might Also Like

6 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google