♥Our True Love Story {CST Production}♥

Sunday, November 21, 2010



iqa baru taw adenya contest yang dianjurkan oleh CST PRODUCTION ni dari blog elya elmo..tarikh tutp pkul 12 malam ni..wah laju2 jari ni menari ronggeng d keyboard lappy ni...semoga iqa dan ikhwan menjadi pasangan bertuah ye..amin..


kisah cinta Ikhwa
n Atiqah..
kisah cinta
seafarer gadis makmal

bermula dari huruf "R"
sedar tak sedar dah5 tahun we all bersama..pada usia 4tahun relationship family ikhwan datang merisik menghantar tanda..pada tahun ke5 hubungan diperkukuhkan lagi atas ikatan pertunangan..jika dimbas kembali banyak sangat pahit dan ranjau yang harus ditelan..

detik perkenalan..sekolah ikhwansekolah iqa
source : pakcik go
ogle

usia perkenalan kami sudah menjangkau 11tahun lama nya..iqa mengenali ikhwan pada usia 11 tahun masa tu masih lagi blajar di sekolah rendah darjah 5..adelah sebaya bebudak bawah ni kot agaknya....kami tak satu sekolah..iqa di Tarcisian Convent School (TCS) and ikhwan di Anglo Chinese School (ACS)..iqa gurls school n ikhwan boys school..tengok tu short name sekolah we all yg beza hanya huruf "T" dan "A" saja kan.. maacam mana boleh kenal? ha meh mak enon nak cerita ye..macam ni ceritanya.. ate ikhwan ni tetibe ajalah daftar tusyen kat tempat iqa tusyen time darjah 5 ni ha..memang iqa dh lama tusyen c2 sejak darjah3..cikgu tusyen iqa merangkap mak angkat iqa adalah cikgu sekolah ikhwan.cikgu tusyen iqa ni india taw bukan melayu.tapi die baik sgt..die n husband sangat sayangkan iqa..konsep satu malaysia ye..hehe walaupun time tu 1 malaysia pun tak wujud lagi hehee

nak dijadikan cerita, cikgu suh ikhwan duk sebelah iqa..meja n kerusi tusyen ni yang jenis panjang2 macam kat church tu ha..Ya Allah sumpah menyampah sungguh dengan si ikhwan ni..time tu iqa ni badan bapak punye montel..tapi cute ok hahaha..and ikhwan ni plak mak ai punya lah halus..memang iqa ktikal punye menyampah kat dia..taw tak iqa penah menggunakan badan yang sihat ni ala2 giant telah menolak die ketepi sampai jatuh..haha sian giler kan..macam iqa buli die..tapi die baik sangat langsung tak melawan..haha tu yang lagi buat iqa suke buli and menyampah bebenor kat die hahaha... last2 cikgu pindahlan die duk kat belakang..hahah..lagi kesian sebab die tu dah la cemetot je time tu kne duk belakang sah2 la susah nak nampak hahahaha....sian2 sory ye ikhwan..

detik perpisahan..
sampai darjah 6 we all still in the same tusyen..sampai la abis UPSR..than form 1 iqa still in the same tusyen but ikhwan dah xjoin..time tu tak pernah kesah pun die ade ke tak hahahaha..

berputik bunga2 cinta @ Puppy love
setelah 4tahun berpisah akhirnya Allah pertemukan kami kembali time tu form5..di lokasi yang lebih kurang samalah hahahaha..TUSYEN!!! ye rakan2 sekali lagi adalah TUSYEN..hahah ikhwan enter tempat tusyen dimana iqa tusyen kat situ since form4..cume we all jarang jumpe. ikhwan sesi hari biasa iqa sesi hujung minggu....
first Ayat time ikhwan terserempak 1st time dengan iqa

"ni atiqah yang mmmmm(die buat signal gemuk)?"
"yelah iqa la ni..betul la..eh kenapa ko membesar sangat ni?"
"serius ko kurus aku nyaris tak kenal ko taw tak.cantik"

time ni ikhwan snagat berbeza..kalau dulu die sebesar jari kelingking, tapi time tu dan sehingga la sekarang die sebesar ibu jari banyangkan lah hahahaha...opsss time tu xberputik lagi ye....sebab time tu die tgh usha orang lain dan iqa pun ade orang lain hahahahaahahahah..2

after a few month we all tetibe je iqa terpaksa sama kelas dgn die sebab iqa xdpat attend kelas on weekend tu..Allah maha kaya kan..bebudak kelas iqa ni nyakat sebab iqa nye sebutan huruf "R" agak tersenget sikit kan..tetibe la die bersuara i mean ikhwan bersuara
"jangan la cakap macam tu kat iqa..sian die"
time tu smeua orang termasuk cikgu dan iqa sendiri mcm pelik je ape kes la mamat ni..hahahaha memang kelakor..

dan malam dihari kejadian itu iqa ingat lagi hari selasa ye semua ini berlaku akibat kebosanan di tahap kritikal iqa telah mencoba mencari numb fon ikhwan..Ya Allah tak pernah dibuat kerja iqa cari numb lelaki..lelaki cari numb iqa ade la..im not that hot time tu hahaha..entah iqa rasamcm pelik je dengan ikhwan hari tu..itu yang iqa cri gak number die tu..pas tu iqa miscalldie..die balas...hahaha than asik la bermsg untuk beberapa hari..

on saturday on de same week ikhwan menampak kejelesannya tatkala iwa sedang bermain belon dengan kawan baik iqa IWAN..nama dekat sama kan ahhaa..disaat itulah iqa dh curiga something..dan akhirnya pada keesokan harinya hari ahad jeng jeng jeng..we all COUPLE!!!!!!!! macam bengong2 je kan hahahahaha..

semuanya bermula dari huruf "R"

Study SPM sama-sama..
stary dari hari tu we all selalu pegi libry awam kat ipoh ni untuk study sama2..tapi susah jugak ikhwan ambik account iqa ambik pure science..so stdy subject teras je la sama2..ikhwan ajar iqa english iqa ikhwan math..paling teruk bila iqa n ikhwan pegi tusyen 2sesi..hahah sesi hari biasa pun pegi sesi weekend pun pergi hahahaha..semangat puppy love hahaha..buruk sungguh perangai kan..hahahahaahahahahah...

kesah ini berterusan sehinggalah we all SPM....

Lesen Kereta bersama-sama
iqa and ikhwan abis je SPM terus ambik lesen kereta..sama2 taw..tapi daftar asing-asing..tapi dengan kuasa Allah..setiap kali sesi kelas memandu we all asik sama2..pakcik trainer we all pun sama..hahah siap pakcik tu gabungkan time we all sampai 4jam hahahha pakcik tu mcm taw2 aje kan..wahai pakcik jasamu dikenang.. on dat day we all test alhamdulillah kedua2 nya lulus...nilah kehebatan cinta..eceh hahaha..

Mula bercinta jarak jauh..
sebenarnya rumah ikhwan 3minit je dr umah iqa..kire macam taman sebelah la..tp iqa ni parent tak kasi kuar umah dengan kawan2 time tu la kan..kononnya mcm kecik lagi..so nak jumpe memang ssh..tapi pernah jumpe..ikhwan ambik kat bustop..eh mak iqa taw ok..haha ambik depan umah tak berani hahaha..we all hang out @ date before die masuk PLKN..Ikhwan masuk je PLKN tak lama lepas tu iqa masuk UMT..universiti malaysia terengganu atau dulu kustem...ikhwan pun tak sempat abis PLKN die dapat tawaran masuk Akademi Laut Malaysia ALAM...

renggang..
masing2 baru mulakan hidup jauh masing2 stress dengan study masing..selama ni asik senang je berhubung..tapi time tu dahtak de smeua ni..ikhwan sebulan kne ambik handfon..entah la memang mancabar sangat..masuk je sem 2 ikhwan mula menjauhkan diri..time tu iqa plak tengah sakit teruk..jangan la ditanya kenapa ikhwan sendiri pun tak pasti..mungkin yelah kan zaman muda hati memberontak..sunyi kekasih hati x ade samapi cube mencari kasih sayang yang terdekat..lama kejadian ni berlarutan..kedua2 nye sepi seribu bahasa..

yelah mana tak sepi..sem 3 ikhwan dah kne belayar..wah paling besh sebelum die belayar die call iqa..time die sedih dia mintak maaf buat hal..die belayar lama sangat 10bulan..iqa cakap dengan die kalau ada jodoh adelah..sedihkan huaaaaaaaaaa.....kemudian alam die tak call..after3 bulan baru cal pastu hilang lepas berbulan call balik hmmmm..memang putus mengharap..hehe..tapi start bulan ke 7 die mintak emaildie kata kapal dah sediakn email..hampir hari2 la we all ni email..tapi time mule2 hati iqa ni tghsa kit..layan pun macam nak tak nak..haha tapi still jugak balas email..hahah konon merajuk..tapi nak taw tak kapten kapal ikhwan time tu yang banyak tolong..rupenye ikhwan storykan kisah ape yang jadi kat we all den kapten dei la banyak bantu menasihatkan iqa dan die..kapten terima ksaih banyak2..

he propose me.....
sebaik sahaja die turun belayar....jeng jeng....die PROPOSE iqa waaaaaaaaaaaaaaaaa....yes dengan beraninya saya menerima lamarannya..time tu baru umur 20tahun hehe..sem5..die kata habis sem6 abis iqa and die study die akan datang merisik menghantar tanda...heheheh dalam hati ade bunga hahahaa..

pekenalan dengan keluarga..
time ikhwan belayar lagi iqa dah jumpa abah die sebab iqa nak kasi gambar ikhwan atas kapal kat adik die..tapi start akhir sem 5 kami dah mula rapat dengan kedua2 keluarga..hehehe sangat suke hahahaha..gatal la iqa ni..

merisik..
lepas je tamat belajar..ikhwan tamat lewat sikit.. so pada tarikh 15 ogos 2008..pihak die datang merisik..kire anta tanda la ni..majlis ni waktu malam..siang hari nye siap ade doa selamat dua khemah lagi..uish kebetulan buat sekali knduri sambut puasa..

bertunang..
setelah 9 bulan, pada tanggal 1 may 2010 hubungan kami diperkukhkan lagi dengan ikatan pertunangan alhamdulillah..suasana meriah sangat gembira...

dan kini...
kami dalam proses preparation menjelang majlis perkhwinan kami pada tahun hadapan..siapan sangka dengan mula nya benci akhirnya sekarang ikhwan bakal menjadi suami yang akan hidup bersama...itulah orang kata kalau benci tu jangan benci sangat lama2 nanti kawen...cikgu tusyen time darjah 5 tu pernah cakap kat iqa time iqa buli ikhwan..hehe masin mulut cikgu tu kan..

iqa sekarang masih sambung study di uitm shah alam dalam bidang Food Science adn technology dan ikhwan dah pun berkerja sebagai seafarer..

inilah kisah cinta
si pelaut @ seafarer dan gadis makmal
akhirnye bersatu didalam satu CINTA


harapan..
berdebar menanti hari bahgia tatkala diri ini sah menjadi isterinya..semoga Allah memberkati hungan kami berdua..agar ia kekal sehingga ke akhir hayat...dan dapat zuriat yang soleh dan solehah...

cerita kami cerita biasa..cume banyak sangat ranjau berduri...tiada yang menarik cume mungkin ini lah yang bisa membuat kan kami lebih matang pada usia yang muda..ye kami baru je 22tahun tapi tak lama dah nak kawen..alhamdulillah dah sampai jodoh kami berdua..

Ya Allah terima kasih atas semua nya.....
tabahkanlah hati ku ini untuk terus mengharungi dugaanmu
Allah menguji kita keran Dia tahu kita mampu mengharunginya..

to CST PRODUCTION ini cerita tak seberapa kami..sory ye kalau terlebih panjang hehehe...

You Might Also Like

11 komen

  1. best.. sure life u sgt best after u married coz byk crite yg u bley borak ngn hubby u...
    yela dr skolah kan kawnn...bestt...

    ReplyDelete
  2. best of luck to you...semoga kekal bahagia...

    ReplyDelete
  3. anymous : thanx sudi menjengah blog iqa..heheheh banyak kisah duke dari gembira die...heheh knangean yang shh sgt nak lupe..

    mamasofea : thanx sis...

    ReplyDelete
  4. gudluck...
    mesti most of kwn tunang...kmu knal..
    seronok la...

    ReplyDelete
  5. dak degree food science umt ke? atau dak diploma fisheries umt? batch mana ni? x penah nmpk pun..

    ReplyDelete
  6. puan dot : haah we all knl each other frens..even my best fren rapat dgn tunang n tunang iqa nye besfren pun iqa rapat..so sng we all boleh hangout dgn dua2 side of frens.

    anymous : tahun 2006 iqa masuk umt as diploma in fisheries den now food tech uitm...awak sape ekh?

    ReplyDelete
  7. 0.o.. wow cinta monyet.. but become be husband n wife.. moga bkekalan ek.. suke tgk cter korang..

    ReplyDelete
  8. hehe thanx khadijah..doakan we all kekal hingga akhir hayat yer...thanx dear

    ReplyDelete
  9. chop.chop! atiqah sekolah tarcisian convent, TCS? lala pun!!! dari form 1 sampai form 3. thun 99 - 01

    ReplyDelete
  10. owh lala ni kire senior iqa la ekh.. iqa 1995-2000 sekolah rendah lagi kt SRKTCS..den 2001 br masuk SMKTCS

    ReplyDelete
  11. owh lala ni kire senior iqa la ekh.. iqa 1995-2000 sekolah rendah lagi kt SRKTCS..den 2001 br masuk SMKTCS

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google