♥Kolej Vs Rumah♥

Tuesday, November 09, 2010



kolej melati uitm shah alam

rumah flat

dah beberapa hari iqa mencutikan diri dah kerja hakiki menaip blog ni kan. sory la schedule final exam are too pack. alhamdulillah tadi baru habis paper biology so tinggal 1 last paper Physic on14..jauhkan gap..

hari ni akan kuar keputusan untuk duduk kolej kediaman melati yang terindah ini hahaha..actually iqa dah ada back up plan nak duduk rumah sewa. dah pergi tengok pun rumah tu..rumah flat jela.bukan ape tak naka duduk ramai2 sangat kalau umah teres tu memang selesa tapi ya Allah punye la ramai..rumah ni rumah family. kakak n abg tu baik sangat .diorg pun br je pindah umah baru..diorg ni sampai nak cat kan umah n siap nak pasang langsir lagi wah memang la terbaik..ciri2 yg ade kat umah tu.

1.plaster syiling siap lampu kerawang yang cantik
2.ade dapur yang stuck in dekat kabinet dapur + cooker hook lagi(dapur memang terbaik
3.bathroom n toilet asing.
4.ade 3 bilik buat masa ni bereenam je mungkin pas ni akn tambh jd 7
5.lantai broken marble.
6.appearance yang sgt2 memuaskan
7. 5minit je dr kampus tu pun kalau jam..klu tak lg cepat
8.suasana yang tak crowded.
9. tingkat 2 tepi tangga.
10.parking kete nampak macam senang
11. bayaran rm130 termasuk api air..kalau time cuti akn reduce sbb tak de penggunanaan api n air. deposit rm260 tu termasuk untuk sewa bulan 1. bulan 12 ni tak yah bayar..kire deposit nye sebulan jelah.kalau umah lain mst lbh rm250
12. cume nk tempat basuh kain tu sompit sikit la..
13.ade water heater kt dlm bathroom.
14.dalam bilik yg iqa dh cop dh ade almari baju n satu katil bujang..so alamari tu memang dah muat sgt untuk iqa n zura(rakan sebilik ye)

tapi la kan iqa ni berbelah bagi jugak..yelah duduk asarama ni mudah la kemudahan.ade meja study..tapi duk umah sewa plak iqa boleh masak.yelah bosan kot makanan tak berkhasiat kot tiap2 ari..tapi keputusan kolej tak kuar lagi ni..macam tak dapat..sebab kolej kat uitm kalau nak dptkan kolej kene dapatkan kupon xtvt. iqa satu pun tak dak..

ape pendapat korang ye..





You Might Also Like

2 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google