♥Gadget Idaman Harus Miliki♥

Tuesday, November 30, 2010





assalamualaikum my beautiful ladies and macho's man..iqa sedih la sebab tak dapat dah nak on9 bebanyak kali macam selalu..and tak dapat nak hupdate laptop 3-4 kali sehari.owh sangat menyakitkan hati bila en.lappy rosak kan.

today iqa nak cakap tentang gadget..i have my own dream gadgets..gurls sekrang pun huptodate about gadget ok u all..hope around next year dah berjaya mengompolkan gadget2 ini..haha keje tak dok still study ada harapan ke nak dapatkan semua ni..
hope bulan jatuh ke riba hahaha

1.Camera DSLR
ini merupakan model NIKON D90. well iqa memang suke camera NIKON. coz NIKON memang specific untuk camera. even my sis pakai camera compaq NIKON yang biasa tu pun gambar die memang cun.so i prefer NIKON..talk about this model, selalu camera man pakar and dah agak akar yang pakai. kalau macam iqa yang baru belajar nak picit butang snap tu tak yah la kot pakai yang ni..haha saja nak sedapkan hati.nak yang ni sebenarnya tapi huhuhu..xpelah lupekan dlu ye..so iqa intai plak model baru dari NIKON

NIKON D3100
model terbaru ni sangat sesuai for those yang baru nak jinak-jinak kucing dalam dunia DSLR ni.model ni jugak lebih ringan and lebih murah (of course) dari D90..ok honestly iqa dh mula heart to ds camera ok..more about its specification click HERE

2. iPhone 4
ikhwan love this
iqa heart to this..iqa suke iPhone white..

ok ini lagi satu gadget yang iqa and ikhwan giler sangat..especially ikhwan la..die dah ada iphone iPhone 3..and now die nak iPhone 4 pla..iqa tersangat suke ok..ikhwan kata kalau boleh die nak we all pakai dis phone together2..phone couple..sweet u hubby..

imagine we both use this two...
how sweet..

3. Handycam
ha this gadget plak sangat sesuai untuk b2b semua..sbeba u all boleh record all your activities time honeymoon.yelah time wedding day may be u all hire videographer aite..but on yor honeymoon sure la kene record sendiri..both of us sagat mengharapkan akan wujudnye handycam ni untuk honeymoon we all..boleh la record each places yang we all pergi..memang la boleh tangkap gambar je kan.tapi kalau gune video kita boleh record suasana time tu..contoh omak..dalam gambar deruan omabk tu kite tak leh dengar..tapi dalam video kita mudah untuk hayati kegembiraan kite tu kan..tapi ikhqan n iqa tak taulah version or model mana yang ok..any suggestion?

4. Blackberry

i heart to this
i think i falling love with this color hehehe

iqa heart to blackberry blod white.. and heart to blackberry storm..yang torch tu boleh2 la..but this gadget tak la masuk shortlist iqa pun..memandangkan iqa lagi suke iPhone and ikhwan pun lebih sukakan iPhone..tapikan u all blackberry ni besh kot..so sapa yang ada kesempatan tu and mampu jangan lepaskan peluang untuk dapatkan this very besh phone yeah...


wah cara macam banyak fulus ajakan nak beli semua ni..ish2..ni harus berkerja keras berniaga siang malam untuk cari duit nak dapatkan semua ni..dah la nak kawen plak tu..ke ade sapa2 bermurah hari nak belikan gadget ni sebagai wedding present we all..wah terima kasih iqa duhuluikan ye ats kesudian sesiapa yang nak bagi gadget ni kat we all hehehe..

You Might Also Like

2 komen

  1. hye babe,

    Just to let you know that Ministry of Moment pun tgh buat contest. Winner gets a photography package worth RM2,000. elya yr fren pun dah cuba so If u nak cuba, bolehlah try ya? Diorang pun baru extend deadline to this Sunday. Jemput join ok, details ada kat blog roe. :)

    p/s: suka sangat tgk gambar kat atas tu.

    ReplyDelete
  2. roe..thanx ye sudi jenguk iqa kat sini..eh yeke dah extend? iqa ari tu nak join tapi kan..lappy tgh rosak ni..kalau die kasi samapi ahad ni so sempat la nk join lagi..thanx roe...

    suke ekh? hehe tq

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google