♥E-day Dress & Veil♥

Wednesday, November 17, 2010







walau pun dah basi berkulat-kulat tapi iqa still menggedixkan diri untuk menghupdate cerita tantang engagement iqa..engagement iqa ni tak la hebat macam orang lain simple aja..yelah iqa nye budget semua ditanggung oleh family iqa..iqa mana hada huit (duit)..thank u so much to my beloved abah n mak sudi menyupport segala budget on my e-day..walaupun simple tapi iqa cukup puas.biar simple yang penting meriah..

lets talk about my dress k.. at first we thought nak sewa aje la.maka kata jimat budget hehe..than suddenly mak yang request suh tempah plak..sebab mak kata yang sewa semuanye tak memuaskan sebab macam baju kawin aje..iqa pun macam tak kesah sangatla.coz my mom noe de best for me rite..and lagipun ni budget mak kan..

iqa gune satin and lace dar Ria Moda Ipoh..iqa beli yang pakej aje murah sikit. beli 2meter lace+2meter satin = RM 400 free kain baju melayu. but yang ikhwan guna tu bukanlah baju melayu yang dapat free. yang dapat free tu iqa pilih warna gold kebetulan satin pink macam iqa tu dah de last 2meters. lace tu pun the last 2meters.memang rezeki iqa la. pada mulanya ikhwan nak pakai kemeja je datang tunang kitorang last2 family die suruh pakai baju melayu. so ikhwan nye we all beli and tempah lain.

iqa hantar kat tailor chinese. my family pun dah berapa orang tempah kat die..this woman memang jahit untuk butik-butik.iqa tempah berkonsepkan kurung modern.harga charge yang die kenekan for my dress is RM400. waktu die sebut je harga tu mahu tersembul biji mata iqa dengar harga nya..ini berikutan dari lace iqa yang totally penuh beads, den bottom kat kain tu tu pun iqa suruh die letak lace baju iqa and dengan lengan tangan iqa suh tambah beads dekat satin tu. iqa muke dah cuak gak dengar harga tu tapi mak relax je. rupe2 nye mak memang dah suspect harga tu.lor patutla nampak cool ajo..ok mak ur treat hehe..

the result us iqa memang puas hati..iqa tak iqa rasa iqa ddesign kn simple je tapi dah siap betul2 meruntunkan hati iqa..ikhwan hanya tengok dress ini time hari tunang je..die pun sangat suke.sangka akan jadi secantik itu(cantik ke?bg iqa cantik suka iqa la nak cakap cantik hahaha)..and nampak body iqa lebih bershapping and lansin-lansing lor..puas hati dengan all de jahitan.iqa betul2 puas sangat..even simple tapi iqa suke sangat.so sesiapa yang duk area ipoh ni nak number die iqa boleh kasi ye..




lets talk bout veil pulak ye..
veil iqa sewa aje..yelah pas ni nak gi mana la plak pakai veil tu kan tu yang iqa sewa aja. veil dia memang sangat berpuas hati menepati ape yang iqa nak.veil iqa sewa dari B&R Boutique ipoh. iqa suke veil yang sedikit berat tapi tak la berat sangat. sebab bila berat sikit die cantik je terletak kan.iqa suke veil lebih dari paras pinggung.veil die haruslah tak terlalu sarat. and iqa nak mono tone je dengan dress iqa..biar nampak simple.



kalau korang semua perasan dari dress, veil and tudng semuanya monotone kan..iqa memang suke gune monotone untuk my e-day.coz tak nak nampak vogue gitu sangat kan..ni pakai monotone pun dah ramai orang confuse iqa tunang ke nikah..serius ramai member abah n mak tanya iqa tunang ke nikah..huhuh iqa tunang je...nant next year november iqa nikah ye..hehehe..agaknya orang cakap nikah sebab ada 3buah khemah kot hahaha..nak taw hal khemah tunggu entry tentang khemah ye



You Might Also Like

6 komen

  1. iqa len kali buat la entry tgkap gambar baju tu betul2 kalo bole.mcm fokuskan baju.i mean like kalo bole nak tgk all da details.. cantik iqa pakai..suka tgk..pink mmg ssuai time tunang

    ReplyDelete
  2. sakura ok2..tunggu camera iqa sihat nanti iqa buat entry full cover tentang baju yeah..hehe tq awak

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google