♥DIY Roses Potpuri♥

Thursday, May 06, 2010





Hye lala dear..
ok hari ini iqa nak share dengan
lala n all dearest frenz
cara-cara nak buat Roses Potpuri

selalunye kan kalau tengah bercinta
selalu lah dapat bungan ros n bunga2 lain
bile dapat fresh flower selalunye
kita akan letak dalam vas berisi air
apabila layu,
ramai plak yang terus buang
je bunga tu
wah sayangnye buat macam tu
so now apa kata
kite recycle balik bunga tu.
so tak la membazirkn..

1. leraikan kelopak2 mawar 1/1
letakkan dalam dulang or bekas yang lebar
supaya cepat kering.

2. kemudian jemurkn di bawah
matahari. ubah2 la kelopak ni setiap 10mint
supaya semuanya kering sekata.
tapi jangan biar sampai terlalu kering
nanti tak cantik.
3. letak didalam bekas cantik cth mcm gambr ni
stil ade bau roses lagi walaupun
dah kering. cantikkan♥♥♥
bau roses ni boleh bertahan sehingga
3-4 hari
4. Kalau dah xde bau roses,
u all semua boleh gunakan
fragrant oil.
cth, iqa guna Teddy's cream dr Lovely Lace
ade gak yang lain.
lavender,roses etc.
tapi iqa suka sangat Teddy's cream ni


wah sangat mendamaikan
bile rumah or bilik kite berbau harum aje
so selamat mencuba ye♥♥♥


Lil Atiqah♥♥♥

You Might Also Like

2 komen

  1. hi dear..nak tunggu kering tu yg jenuh..nway gud job

    ReplyDelete
  2. tak dear..kejap je kering..jemur tu pastikan time betul2 panas

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google