Untuk Wanita Itu

Monday, January 04, 2010

kadang-kadang iqa tak faham kenapa masih ada insan dalam dunia ni dah berhutang lepas tu tak nak bayar plak tu. kalau die tu susah tak apa la jugak boleh la consider lagi. dia ni seorang wanita serta ibu kepada 7 orang anak..suami beliau bekerja sebagai pensyarah dan bertugas di luar negara.

paling memalukan dia pinjam duit dari mereka2 yang bergelar student. what a shame. fine kalau dia nak bayar baik ni ni bile SMS diam je tak nak balas.bukan nye sikit tapi mencecah ribuan ringgit. itu baru sorang, masalahnya die berhutang kepada beberapa orang lain. mentang-mentang la pelajar-pelajar tersebut anak murid husband dia dan dia pun layan diorang ni dengan baik so nk ambik kesempatan la plak kan. ditambah pulak diorang ni student yang diberikan eau tinggi selepas belayar

duit orang tak nak bayar tapi boleh pulak melancung ke luar negara siap menunaikan umrah. ello u kalau nak bersenang lenang sekali pun bayar la dulu hutang tu. u nak expect people akan halalkan ke? malu la pada diri yang dah tua anak berderet suami pun berkerjaya..

i donno la how u can still live in a peaceful life sedangkan utang u keliling pinggang. hope Allah buka kan hati u..

i bukan apa i macam kecewa la, biler tengok u all pergi oversea, sedangkan utang u tak nak bayar. tak consider langsung orang lain nak guna duit ke ape ke. i tak pernah jumpa seorang ibu berperangai seteruk u.

maaf kalau ada yang terasa, terutama anak-anak nya. kak iqa dah rasa kecewa sangat. we all nak guna duit but ur mom still buat tak taw je dengan utang die. anta message pun diam je. nak call pun actually ikhwan pun malu nak call. actually we thought a woman like your mum tu lebih matang dan lebih rasional dari kami yang terlalu muda dari dia ni. n may be u all pun tak taw hal ni. im sory.

ikhlas dari hati ;



You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google