Perkahwinan titian keberkatan

Wednesday, March 20, 2013



15 febuari 2013


bismillah..assalamualaikum semua.. hows your day everyone.. hurm iqa ni macam celum celam je dalam blogging..budget macam retis blogger sesuakati nak update bile..haha .. guys memang ini lah blog.. its your own blog and u decide your own way..tulis blog tulis lah dari hati perasaan korang.. its up to  u guys how u all nak hala tujukan your blog..

for me, blog ni ditulis untuk masa depan..untuk iqa ingat siapa iqa di masa belakang. bukan untuk mengenangkan or meratap sebagainya its all bout nak ingat kn diri sendiri supaya tak lupa asal usul.. dulu blog jugak perantaraan hubungan iqa and ikhwan time ikhwan belayar. he will update me by blogger.. senang...

and now iqa ade new purpose why im blogging..iqa nak share life iqa dengan bakal generasi ktorg yang akan datamg.. opsss im not preggy yet.. soon insyaallah..so its juz a memories that i wanna keep for my next generation.. semua orang ade purpose masing2 dalam dunia blogging.. u freee to decide.. so juz do it dont limit yourself!!! yeayh blogging for me its like freedom!!! hoyeahhhh..

back to the topic.. dah sbulan 4hari iqa menjalani kehidupan berumah tangga.. Ya Allah susah nak digambarkan.. perasaan tenang, penuh keberkatan ilahi... masyaallah..lain sangat.. segala yang dilakukan mudah semuanya.. rezeki Allah di mana sje.. subhanallah..seronok..bahagia.. tipu lah kalau tak ade masalah yang memang ada..tapi lebih mudah untuk diselesaikan dan lebih mudah untuk kita keep way je kalau ada sesuatu yang menyakitkan hati..

iqa perasan sejak jadi isteri iqa lebih senang nak bersabar..ya im a high tempered person..pantang sikit nak ngamuk.. but now iqa lebih tenang.. mampu bersabar dan berfikir dengan waras hahaha...we all dulu bertunang lama.. bulan 5 2013 ni ikutkan dha 3tahun bertunang.. tapi alhamdulillah kami dah kawen sebelum bulan 5.. dulu kalau iqa ngamuk perghhhhhh macam nak runtuh bumi..but yes im the one yang ngamuk.. and ikhwan memang sentiasa calm dari dlu lagi.. he noe how to handle me.. ya im lucky hehehe..but now rasa tenang..

dulu iqa rasa ada perasaan takut nak kawen, sbb kadang2 rasa macam he too childish..tapi after kawen ni..everything berubah..dia nampak matang, berbeza...jauh berbeza dari ikhwan yang iqa kenal 8tahun yang dulu..he treat me like a baby like a princess..dia tollong iqa buat kerja.. sikap budak2 tu macam 80% dah hilang tak tau dia buang kat mana..lombong mungkin hahaha...


kalau ada yang rasa ttakut nak kawen kerana psgn korang tu nampak terllau childish..istikharah banyak2.. insyaallah dia akan berubah.. dan percayalah perubahan di tu suatu kebahagiaan yang tak ternilai..bahagia yang dirasa terlalu ndah sampai kita tak kan mampu nak gambarkan walau di atas kertas lukisan...

kalau ada yang sudi baca entry ni, dan anda masih belum berkahwin, berkahwin lah sayang..keberkatan menjalani kehidupan suami isteri adalah anugerah yang sangat indah...perkahwinan titian keberkatan..

You Might Also Like

2 komen

  1. iqa.. kite serupa. i'm the one yg throwing tantrums and hot tempered. but my friend is super childish and always create jokes whenever he likes to do so. ade gak la perasaan takot nak kawen tu, takot die jadi suami and daddy yg childish. hehehe

    ReplyDelete
  2. @Ara hehehe.. ara dont wory trust me insyaallah he will change.. lgpun sikap mereka sgt bagus dengan keadaan panas baran kite hehe.. so jd neutral hehehe

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google