Herbalife bukan ubat sembuhkan penyakit

Tuesday, December 11, 2012

Bismillah..hai..sihat ke? Iqa doakan semuanya sihat walafiat..ye memang lama sangat iqa tak tulis blog..ya ade jugakyang text iqa tanya kan keadaan iqa coz i've been silent quite a long period rite..ya i have problem with my healt.. Its not a new thing but still penyakit yang dulu..


When i told someone that im sick that person said "bukan makan shake boleh sihat ke?"... Mungkin ramai dah salah faham..shake herbalife adalah makanan nutrisi untuk..repaire cells esp cells yang rosak akibat kekurangan nutrisi.. Kalau kita memang tak berpenyakit than u are lucky sbb cells nak recover sangat cepat.. Thats y u feel energetic, awet muda.. Your skin getting better..a fresh skin..flawless..how lucky u are..



But kalau kita ni memang saki bertahun so do not aspect that u will recover ASAP..dear herbalife its not a medicine..its  nutrition..food for your cells.. Ussually orang yang berpenyakit macam iqa (consider chronic health condition) and u takes a lots of  medication, pills unjection segala bagai ussually u needs to go phase by phase for recover..like me i take 15pills every single day and i akan ambik injection every month.. And i"ll be warded every month..so bayangkan lah asik kene cucuk sana tak termasuk buat treatment sgala bagai rite..

For peoples yang berpenyakit, untuk minum herbalife u have to be patient jangan mengharapkan sekelip mata dah sihat..agak2 la dh bertahun sakit nak terus sembuh plak kan..ok iqa juz cerita ape yg jadi pd iqa ye..

On the 1st phase iqa banyak detox..esp bab buang air besar..coz b4 this iqa buang air besar seminggu sekali je.. So mula2 beransur jd 3 hari sekali than getting better until iqa buang hari2.. Tapi iqa keen make sure air dalam badan iqa cukup kalau tak akn jd masalah.. Iqa detox lagi dengan kluarnya bisul.. Memang dr kecil tiap bulan iqa kaan kene bisul..sebelum ni bisul tak de mata..lepas dh start health programme herbalife bisul dah mula ada mata and senang nak picit nanah..and now i dont have that problems..sebelum ni akibat kidney ade mslh sikit and saluran pundi kencing pun ade problem kencing iqa sentiasa kotor..mmg makan ubat untuk masalah ni..tapi yah bile start ikut cara makan and pengambilan air yang secukupnya ya my urine now sangat jernih..

Untuk my gastric agak lamabat recover coz iqa ada masalah usus n perut luka or we call ulser..until now iqa sangat menjaga schedule makan coz iqa tak nak sakit..tidur pu. U still kene jaga..jangan la ingt makan herbalife u boleh langgar semua benda kan..orang gastrik memang kene cukup tidur..esp me bangun pai perut akan cramp..sangat suffer ok..but now i bebas dari tu..but melainkan jadual tidor iqa sangat tak terjaga than memang akn jd problem la..tapi tak la critical macam dulu.. So ingat makan herbalife bukan la ibarat lesen untuk u tak jaga tido and makan..iqa pun comtrol jugak tahap pengambilan makanan yang terlalu pedas and junk foods..coz U ARE WHAT U EAT..


Iqa agak lambat recover kulit..coz memang iqa cek dengan doctor toksin dalam badan terlalu tinggi..and bukan senang nak detox macam tu je..klu setakat nak pakai tampal2 tu entah berapa kurun baru nak selesai..toksin ni boleh datang dari banyak faktor antara nya ubat and makanan.. Esp fast food and junk food.. Iqa memang 80% toksin datang dari ubat..coz waktu sakit pemakanan iqa agak terhad..macam2bendatak leh makan..makan over pun sakit.. Memang sangat2 berjaga la..tak macam sekarang i eat what i want than detox balik dengan TeaMix Herbalife and Aloe concentrate.so tak sempat masuk darah dah keluar balik.. Toksin dari ubat sangat susah nak dikeluarkan..and banyak jgk sisa ubatyang tersekat du bahagian kidney so thats y la kalau makan banyak sangat ubat senang kenee kidney failure.. So make sure kalau u makan ubat sila minum air dengan secukupnya..tapi kalau masalah kidney kitorg punye kandungan air agak terhad..sbb takleh consume high water and high protein but alHamdulillah i can make it and improve day by day..



Iqa memang tak recover secara total lagi..but i improve a lots..dulu memang ubat adalah peneman setia..hidup emang bergantung dengan ubat..now ubat gastric pun iqa tak beli..kalau sakit sgt2 memang berlarutan baru iqa jumpe doctor..masalah ovariancyst iqa iqa still attach dengan doctor coz tinggal satu je ovary so agak bahaya kalau iqa tak keep track betul2.. But im happy sejak herbalife iqa tak perku dah masuk ward every month..dulu nak period je masuk ward..tak leh buang air besar pun masuk ward jugak..kire macam rumah no dua..study pun abis lintang pukang...kalau boleh pindah terus iqa pindah duk je trus kt hospital tu senang tak yah asik nak ankat barang2 setiap kali warded hahaha.. But now alhamdulillah iqa xde masuk ward lagi dalam tahun 2012 ni..harap impian iqa untuk tak masuk ward selama setahun tercapai..amin..

So juz ingat, u makan herbalife bukan lesen untuk u tak jaga makan, tak jaga tidur and tak jaga your life style..patutnye dengan adanya dis nutrtion u lebih keep track and lebih menitik beratkan pasala makan,tidur and your lifestyle because they leads to your healths..u choose who u wanna be after  20years from now..orang yang duduk terlantar atas katil, dh tu dah sakitu akan susahkan family..i've been in that situation..meyusahkan my parent untuk jaga i patutnya i yang berbakti..or yang sihat masih boleh gi travel..shopping around the world..play araund with your kids or may be yor grandchild.. U decide! But remember your body its not yours, its belong to Allah.. Its your responsibility to take a good care of your body..

Ok let me stop here..wow quite a long entry rite..haha?c u than n please pray for my health..love u guys


You Might Also Like

1 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google