Apakah hubungan Atiqah Mutaza dan Geum Jan Di?

Saturday, September 29, 2012

Hye semua..dah setel tak baca surah Al- kahfi sebagai amalan sunah hari jumaat..

Guys i juz wondering..pernah tak korang rasa korang down giler..tipu la kalau tak kan..macam tak normal la klu tak pernah down. I've in a tought situation those few weeks..banyak bad news and a lots of difficulties happen to me..but not even me also my family affected by those things..

But i believe Allah with me..and He always by my side without miss..i can rely on Him..and just Him..syukur im getting better rite now..selain dekjatkan diri pada Allah..theres something i love to do every time iqa down..iqa aakan tengok cerita korea.."Boys Over Flower".. Nampak a bit childish but i have my reason..its because of her..

Geum Jan Di


Geum jan di or nama sebenar die Koo Hye Sun..dalam cerita ni..die sorg gadis normal..sederhana yang biasa.. xla normally mcm heroin lain kene cantik perfect semua kan..she juz a normal girl dtg dr keluarga sederhana..study pn biasa je..cuma kelebihan die, she has warm personality and she so strong..

life die dalam cerita ni sangat tough eve though relates about relationship dgn Jun Pyo, Love..tapi bagi iqa lah iqa still boleh take it as a great example...macam mana die dilahirkan dalam keluarga yang serba serderhana,dia perlu tolong parent die berniaga sa tukang dobi..percintaan yang ditentang akibat darjat yang berbeza..hutang family yang berlambak..tentangan family jun pyo sangat dasyat dan to be honest kejam and die still in a high school..

look into positive way, iqa suke kan cara die face setiap problem..even die dalam keadaan susah sangat sekalipun, dia still tersenyum..still ceria sampai orang tak tahu die ada masalah..kalau orang tanya ok ke x, dia still jawab die ok..sentiasa happy go lucky..sikap positif die yang buat iqa rse selesa..buat iqa rse mcm tenang and semangat balik..

memang la orang cakap dalam drama memang kita mampu la sebab berlakon kan..tapi lex la take it la positif kan..y not kte praktik kan in real life..if we keep ourself to do something positive, its gonna be a habits..habits something we dont miss it to do it every single day...

bile tgk jan di, and even dalam stiap masalah akn teringat die..n iqa akan kembali ceria...klu korang nak taw korang tengok la drama 25siri ni k..hope its can give a +ve impact utk korg..



You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google