Dulu dan Sekarang

Tuesday, March 20, 2012

sekarang aku berbeza dengan bulan yang lepas malah sangat berbeza dari yang dulu..semalam aku tido lewat sgt pukul 4pagi..i feell like i lost myself.. den aku belek semua album2 lama yang ade fb suddenly i noticed something.. aku dah tak mcm dlu.. im that acctractive like before..aku dh ;lupe cre nk berfesyen how to take care bout my style n appearance..aku dh lama tak buat semua tu..owh gosh wat happen to me..

aku perasan sejak aku masul uitm aku dh hilang identiti diri aku sendiri..yes aku ngaku im too stress n even quite depress since aku amasuk sana until aku tak sedar yg aku dah lama tbuat tak kesah ttg penampilan and dh lama tak manjakan diri aku..i lost my self confidence.

actually aku tersedar bile aku post kat twitter yg aku takyt sgt nak announce target aku every month..and suddenly maryam reply

atiqahmutaza NO FEAR!!! The biggest enemy for success is fear -maryam izzati
atiqahmutaza work hard on urself k. Then ur confident level will increase dear -Maryam izzati
maryam buat aku rasa tak tenang..sentiasa terfikir ape yang die cube ckpkan..alhamdulillah now i notice 1 by 1..maryam tq so much dear.. actually she's younger den me but she's matured than me..dh berkawen n dh pun ade baby..success in herbalife..what a really wonderful life..im proud wif u dear...thanx sgt2 sedarkan iqa..this is y i love to stay among the herbalifers..they keep supporting each other in positive way


wow mmg big changes la dlu dan sekarang.even org lain tak perasan kelainan ke ape kes..i dont care coz i can see the big changes in myself.. i need to change start from now!!! 

i have to be,
more ATTRACTIVE
more PRESENTABLE
more CONFIDENT

but bukan lah penampilan seperti dlu..kerana aku taw penampilan yang dulu itu tidak cukup sempurna sebagai seorang muslimat..semenjak duduk dan bergaul dengan orang herbalife..aku makin terbuka hati ke arah ctu..tapi biarlah menjadi rahsia..tp serius hati aku makin meronta..dan aku selesa berpakai seperti itu..kak ain, amalina maryam aunty asriah buat aku terusik dan membuatkan aku yakin utk berpakaian sperti itu.aku bersyukur sgt sebab aku .ya allah berkatilah niat ku ini..dan moga perubahan itu berkekalan..amin..

ya Allah,
kau sematkan perasaan suci ini dlama hatiku,
hatiku kini meronta melakukannya
namun aku takut walaupun aku tahu ianya perkara yang cukup baik..
ya allah jangan Kau buang perasaan ini 
biarlah aku terus meronta untuk merubah kepada nya yang terbaik

You Might Also Like

2 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google