Jangan Mimpi La..

Wednesday, January 04, 2012

bismillah..




alhamdulillah abis dah satu paper tadi paper ala2 sejarah..ubungan etnik..kalau budak uitm kitorg panggil paper CTU..syukur sangat dah setel..memberi harapan jugak lah pada paper yang ni..dulu tme diploma alhamdulillah dapat A hope pisang berbuah dua kali..yes i quite work hard for this paper..for wat happend to me this sem ada paper yang iqa work hard giler and ada yang x..iqa cuti 2mingguafter mid sem break ari tu tak pegi kelas..atas bersebab lah ye..and tak sentuh langsung pun buku..memang macam buang terus lah buku tu..bukan tajat buku..herbalife pun iqa tinggalkan..pressure terlalu melampau...so its hard for me to catch up..tambah dengan test yang iqa terpaksa seat bayangkan in 2 weeks iqa kne setel 1 test tak termasuk lab report quiz and segala a'ment..alhamdulillah masih ada kawan2 kelas yang sudi membantu..syukur sangat..

iqa work hard on beberapa paper je..so de others ukan tak berusaha tapi i have to do dis way..sebab tak mampu nak tahan presure lagi dah..so iqa tak mengaharap ape2 la from those paper yang iqa tak work hard sangat tu..berbaloi la dengan usaha iqa tu kan.allah akan bagi sesuatu sepadan dengan usaha kita..sooo


jangan la bermimpi setinggi KLCC, kalau usaha setinggi jari kelingking 

sebagai contoh lain dalam HERBALIFE ramai je yang cakap nak jadi Supervisor..PRES TEAM..tapi cakappppppp aje..impian memang bagus sangat2 tinggi..tapi kalau pergi training tak nak pergi HOM, STS, all big event pun tak nak create sejuta satu alasan so jangan lah heran knp x grow dan jangan salahkan sponsor sendiri..

kalau rasa ticket zero to hero RM310 tu mahal, maknanya impian kita terlalu murah- Amalina Peter

memang la nampak big figure jugak rm310 tu terutamanya student kan..tapi kalau tak sanggup nak sacrifice untuk pergi belajar macam mana nak dapat ilmu..sama lah kita pergi U pun kena pakai duit pinjam PTPTN..bayar yuran bayar buku, bayar fotostat notes and segala bagai..cube la kalau tak nak kkluar duit bayar ni semua, so mampu ke nak masuk U mampu ke nk dapat certificate tu kalau tak nak bayar..

ada yang mengharap sponsor tolong bayarkan harga ticket ni..orang macam ni la yang tak kan kekal lama sebab langsung tak de inisiatif untuk usaha sendiri..semua nak free..bile semua free korang tak kan hargai ape yang korang dapat tu..usaha dapatkan sendiri den u will appreciate it so much..if u want it badly..u will try what eva it takes to achieve your dreams..dont let yourself become your dreams enemy...

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google