dia pergi tak kemabali..dan ada yang akan menyusul kemudian

Wednesday, January 25, 2012

bismillah

hari ni dapat satu berita yang agak mengejutkan iqa..acctually terkejut bukan sbb ape..sebab baru iqa sedar iqa sekarang dah masuk alam dewasa..n my parent dh separuh abad usianya..time my parent sampai umah, they told me dat Opah Ah (my jiran) dah meninggal n my parent abru je balik dari kubur..no wonder la bali lewat..umah opah ni tak jauh oun selang beberapa umah je.opah ah meninggal tghari tadi..n iqa tak taw sebab iqa jumpe sha (alamak baru tersedar yang iqa lupe ambik gambar aduhai...selalu macam ni) kat kuala kangsar...she wants to know more about herbalife..

iqa knl opah ah sejak pindah duk sini umo 4tahun..time tu arwak tok haji (atok belah mak) masih ada lagi..tok yang sangat2 memanjakan iqa..i miss u tok..time tu umur parent iqa pn baru je 32tahun..n now my parent 52years old..dats mean iqa dah kenal opah selama 20tahun..im 24y.o this year..kematian opah ah buat iqa sedar iqa dah dewasa..opah2 yang ade disekeliling iqa, dari sorang2 dijemput menemui Ilahi..jiran2 iqa ramai pangkat opah2 n atok2..

thats mean my parent pun dah makin berusia..ya allah kejapnya masa berlalu..yes iqa dh besar..but ape je yang iqa dh buat utk parent? hmm...i dont have the answer..in 24y.o iqa masih lagi seorang student..n im getting married soon insyaallah..tah lah rse lain dengar kematian opah ah..iq rasa macam ya allah aku dah dewasa rupenya..generasi sekarang yg kiranya tua adalah generasi parent iqa..seorang2 pergi meninggalkan kami disini..allahhuakbar..

sayu rasa hati..iqa dah dewasa..mak and abah kini makin berusia...adik dah masuk alam 20an..anak mak abah dah besar tapi kami masih kanak2..

ade suatu rse yag tak mampu terluah dengan perkataan..xpelah sampai sini sajelah..iqa nk buat shake utk mak simpan dalam peti ais for her breakfast tomorrow..ini je yang iqa mampu contribute to my parent.bagi diorang makan shake herbalife percuma..i make sure kat rumah semua brg herbalife semuanya cukup..atleast i can provide an healthy breakfast for my parent..alhamdulillah



You Might Also Like

2 komen

  1. uhuk huk i pun teringatkan kat my grandma tokmak.. how i wish dia ada for my wedding.. :(

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google