♥Bridezilla : Kawen Ke Kuliah♥

Saturday, December 18, 2010




hye gurls..esp to B2B iqa now in the bridezilla mood..i have a quite big problem rite now..can i share  ith u all my dear BBF member?i noe i can share with u all and i noe u all semua such a really gud listener..

intro..
iqa and en.tunang already decide our wedding date.. its gonna be on November 2011
24nov - majlis khatam+kenduri doa selamat
25th - nikah + berinai
26th - majlis sanding bride
27th - majlis sanding groom
the best thing is 28th tu cuti awalmuharam..so senang la untuk our family esp en.tunang family yang kebanyakan nye org KL..so xde rushing nak balik kan..iqa kawen time stdy..so on that time iqa dah abis final and dah cuti..we all dah plan baik punye..ikhwan pun dah arrange schedule sailing die..semua dah ok la even dah booking Dewan, WP, and MUA..memang plan baik punye..siap dh cop thus date awl2 sebab iqa ade 4 org cousin lagi yg nak kawen..sorg dh nak kawen on march lagi 3 ni belum tetap tarikh..

the problem...
suddenly last nite ade my frens bagitaw yang Universiti2 malaysia ni akan ubah corak stdy..time cuti and start semester telah ditukar mengikut kaedah UK..its gonna be like this..after abis sem bulan may nanti kan cuti ikutkan sampai julai je kan..but now dh tukar.. cuti dari hujung mei hingga awal september2011..start semester september2011-febuari2012..ingtkan benda ni tak cornfirm ke ape..rupe2 nye my schoolmate bagitaw UUM dah kuar schedule untuk sept-feb tu..owh noe..its gonna be quite a hard 4 me..

ye lah my wedding jatuh pada time kuliah kot..susahla kan nak kawen time ade kuliah gini kan..taklah nak mintak cuti dua minggu kot..BOLEH KE MINTAK CUTI KAWEN kat UITM?so macam mana ni..iqa blank gak la sekarang ni...

nak tangguhkan kawen until after feb 2012 rasa mcm entah lah berat je hati..yelah now pun dh 7bulan bertunang..nak lama lagi ke bertunang?owh sangat mencabar lama2 gini..

nak awalkan? bile tak kan lepas raya kot..ish entahlah..susahnye nak fikir sekarang ni...

harapan...
iqa snagat emerlukan pandangan semua pihak..please yeah..kot2 ade yg berpengalaman kes gini ke kan..ples ye..thanx bg semua yg sudi bagi pendapat..


You Might Also Like

12 komen

  1. hai.. iqahh.jgn berat2 kepala dulu..slagi uitm tak confirmkan..slagi tu jgn stress2.. kalau la ditakdirkan wedding tu ada kuliah ke exam,rasanya boleh bincang dgn pensyarah kat u tu..

    dulu masa nurul kat upm,tarikh interview keje jatuh tarikh final exam.. lepastu nurul tulis surat hantar kat lect dan timb dekan ke dekan tah..tak ingat..tapi kepilkan la skali bukti surat interview tu.. kawan2 smua amik exam kat dewan. keesokkan arinye nurul amik exam kat depan lecturer..kertas soalan exam pun tak sama dgn kawan2..special punya..hehehe.. dont worry..

    pihak universiti mesti ada budi bicara punye..

    ReplyDelete
  2. iqa takut sikit..dengar cite meber2 uitm ni kalau katakan kite pregnant pun kan mintak buat final awl pun diorang tak nak..tu yang iqa takut sgt ni..neway cik nurul thanx taw..huhu memang tgh risau ni..tq sanagt2..mungkin iqa harus tanay lect dlu mcm cik nurul ckp tu

    ReplyDelete
  3. kesiann iqa..da plan awl2 yer...
    lau betul pihak u da confirm tarikh tu betul2 iqa kawin time kuliah..pe kata iqa boleh buat surat..jijah rasa pihak u ade budi bicara dorg..
    xpon iqa awalkan wedding iqa time cuti bulan 5-9 tu...terpaksa la rombak blek tarikh wedding..perghh sedih tu..xpyh la nikah smpi bulan 2 2012..lm sgt tu..

    ReplyDelete
  4. jijah..iqa memang la cuti time 5-9..tapi ikhwan still belayar..tu la masalah nye pulak ni..pening kan..i yg mencabar bile kawen dengan pelaut..time tak tentu

    ReplyDelete
  5. Najwa pun ada dengar pasal cuti na ubah la apa semua tu. Tapi takpe Iqa, kalau Najwa la kan, I'll just stick with the plan. Tak perlu cuti 2 minggu lepas kawen tu, teruskan kuliah macam biasa, because everyday you'll go home to a lovely husband olredy! wuuuwww. I literally smile when I wrote the husband part!

    ReplyDelete
  6. kawen jela ms tu iqa hehe

    ReplyDelete
  7. eh? betul ke ni iqa? means that kita akan ade prob yg same mcm awk sbb kite plan nak nikah on 20.11. aduiiii... biar betul.. dewan dah booking dah. kene double check betul2 ni. thanx 4 da info dear! =)

    ReplyDelete
  8. najwa : ramai yang suruh mcm awk yunk..iqa betul2 buntu..cume sekarng makin relax sikit la..sebab dh mule buat back up plan..n my parent ckp hal ni kne bwk bincang dgn family ikhwan..tp ape yg u ckp tu betul jgk..atleast i have him beside me to support me rite..owh lovely husband hehehe


    anonymous : wah awk pun vote utk kawen ekh..wah ramai sungguh vote suh iqa kawen jgk time tu..sekarang ni iqa ssh sgt nk buat keptusan..cume back up plan dh ade la...iqa yakin Allah akn bagi petunjuk kan..neway awk thanx ye sudi bg pendapat..

    lily : eh awak stdy mne ekh ily...ha sama la kite baik gi cek ye...memang akn jd kelam sikit la bile jadi mcm ni

    ReplyDelete
  9. eh..ye k???dba pun xtau pasal nie...maknanya suma U mcm 2 ea??kita pun tgh bljr gak nie...

    pasal majlis 2..kalo btul waktu kuliah,mmg ada masalah dalam nk belajar..ye x??sayang la..walaupun dapat exception t...

    if tangguh plak,lama lg ea??hurm..ciannyer..nampak gaya nya pilihan iqa suma kena korbankan sumthing..


    for me,senang minta excuse kot utk kuliah..hopefully bukan time nk exam k apa kan..

    gudluck iqa all the best my dear:)
    xoxoxoxo

    ReplyDelete
  10. dibah...firstly thanx sudi bg opinion..kalau tangguh kne tunggu 4bulan..bulan 3 2012..huhuu..uitm ssh sikit hal2 mintak excuse sbb nak kawen..mintak excuse sbb bersalin pun shh..

    tu la yunk semuanya perlu pengorbanan..huhu

    ReplyDelete
  11. bnd baik nape nk tangguh2 heheh.. skali skala ponteng pe slhnye... ala kalo termengandung.. dh halal kan.. nape nk risau, tp bttr jgn la awl sgt kan.. heheh..

    ReplyDelete
  12. thanx dear..kalau boleh memang tak nak dtangguhkan..huhu..tengah pening dengan jadual dua2 pihak2 yang tak ngam skrg ni

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google