Holiday in Penang

Wednesday, February 17, 2010


13th & 14th Feb 2010

raya cina yang lepas tetiba aja abah ajak we all semua pegi jalan-jalan hang around @ penang. tak plan apa2 pun. we all bertolak around 9am. jalan tak jem pun. theres a certain area traffic moving quite slow but its still ok. we all sampai pukul around 12pm.

we all terus ke area Batu Maung. abah ajak g makan kat Pen Mutiara Restaurant.its our family favourite place. before that we all pergi Akuarium Jabatan Perikanan. but unfortunately akuarium die under renouvation. we all juz pegi auditorium die jelah.ade lah satu akuarium besar yang menenmpatkan banyak ikan demersal. untuk yang tak tahu ape itu ikan demersal, ikan demersal merupakan ikan yang berada didasar laut. nice view.

restoran yang iqa cakap tadi tu seberang jalan tu aje. PEN MUTIARA RESTAURANT. akalu tanya orang Penang cornfirm diorang tahu nye lah. kat sini top dengan kari kepala ikan. tapi bagi iqa n ikhwan we all suke die nye Tomyam. tapi yang sedihnya ikhwan tak ada. dia tak ikut kitorang. kebetulan amer n pidot ada kat ipoh tu yang die tak ikut tu. balik pada cite restoran tu, kedai ni memang besh dengan dekorasi yang exclusive n elegance. but dont worry price dia biasa aje. kalau saiz Small memang cukup untuk we all 4 beranak. tokey kedai ni adalah bumiputera taw. daha ramai menteri yang datang makan kat sini. so ini bukan calang2 kedai.. tak gune jugak kalu iqa cakap banyak pasal kedai ni kalau u all sendiri tak try makan kat sini.
after lunch we all try cari hotel..haha ni lah jadinya biler buat planning tetibe aje dengan keadaaan tak booking hotel. kitorang try cari hotel area batu feringhi. but semua nya penuh taw. yang terkjut nye lagi, semua price bilik kat penang tu naik 2x ganda!!!!!wah dasyatnya. at last adalah dapat satu hotel tu hotel biasa jelah. Hotel Regal Malaysia. ok nice lagipun we all asyik berjalan je. balik hotel untuk tido je.

petang kitorang g area penang street. dapat la satu dress. actually boleh dikatakan dress tu agak mahal.tapi dah berkenan sgt sebab lengan pjg ambik jugak lah. adik pun ambik jugak thanx mak yang membayar hehe..kejap je kat situ. sebab kedai banyak tutup kan. raya cina. than shoot ke Queensbay. wah lagi la banyak kedai yang tutup!! nasib forever 21 bukak. dapatlah shopping sunglass baru..hehe nanti iqa upload gambar sunglass tu hehehe. than shopping jat Jusco jelah..huhuhu.

after queensbay terus ke padang kota lama makan kat sana. kat sini variety giler makanan. dapat je tempat duduk terus kene kerumun dengan penjual. diorg promote makanan. wah terkejut n takut gak mula2. but kire ok la atleast tak la kite termangu2 nak cari makan kan. iqa order ais batu campur. panas sgt malam tu aje cari yg sejuk. ada kerang bakar, laksa penang, kuewtiow kerang, pasembur mcm2 la iqa makan malam tu.

after dinner kitorg balik hotel tido. pagi bangun kitorg pegi Gurney Plaza. saja lah usha. paling besh iqa pergi Habib Jewels!!! besh sebab iqa dah jumpa cinicn tunang yang sangat cantik. suke giler. ni tengah arrange dtae dgn ikhwan untuk g sana n beli. wah suke2. nak tgk cincin nye macam mana kene la tunggu ari pertunangan iqa.

kitorang terus balik tapi singgah kat taiping makan kuewtiow Dolli. 1 lagi favourite family iqa.

moral of the story, thanx to abah n mak bawak we all berjalan2 plus bershoping2..haha



Till then ;

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google